![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam dość nietypowy problem, z którym się spotykam pierwszy raz w życiu. Otóż mam wykonany przeze mnie layout w .html. Otwierając go z dysku wszystko jest w porządku, a wygląda to następująco: ![]() Wgrywając ten plik .html na serwer, ku mojemu zdziwieniu otrzymuję efekt widoczny poniżej na zdjęciu. Dodam jeszcze, że dzieje się tak tylko i wyłącznie w Firefoxie. Na przeglądarkach takich jak IE, Opera, Chrome, Safari, jest wszystko w porządku. Sprawdzałem nawet na pozostałych komputerach - to samo. Wina serwera? Raczej tak, bo wrzuciłem teraz na inny i działa. Daję także kod html tego menu. ![]() Jeżeli jest to zły dział - przepraszam i proszę o przeniesienie. Pozdrawiam, Peterek Ten post edytował Peterek 22.06.2010, 18:11:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwera? Masz po prostu inną wysokość linii (line-height/height) dla elementu listy.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne, że na jednym serwerze jest ok, a na drugim już nie, a jest to ten sam plik, te same style.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może łaskawie pokaż URL?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
A proszę bardzo.
Dobrze - http://mafiagame.pl/bronie/index.html Źle - http://s2.mafiagame.pl/index.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam, gdzie rzekomo źle się wyświetla masz niepoprawne ścieżki do skryptów js. Sprawdź sobie w podglądzie strony w jednym i drugim (klik w nazwę ścieżki do pliku js).
// edit albo ścieżki są poprawne, a nie wrzuciłeś folderu js Ten post edytował darko 22.06.2010, 20:46:29 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
U mnie na FF 3.6.3 jest wszystko OK.
@darko: js nie ma nic do rzeczy, przecież On nawet go nie używa. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie na FF 3.6.3 jest wszystko OK. @darko: js nie ma nic do rzeczy, przecież On nawet go nie używa. U mnie pod ff tam, gdzie jest niby źle - nie wyświetla się obrazek w lewym górnym rogu. @pedro84: no ok, ale np. w cssie ma już ścieżki, np.
może po prostu wszystkiego nie wrzucił, zaraz się dowiemy ![]() // edit Chyba już jest ok - nie widzę teraz żadnej różnicy. Ten post edytował darko 22.06.2010, 20:56:39 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Już sobie poradziłem z tym problemem metodą prób i błędów. Błąd wkradł się w arkusz styli CSS i powstał konflikt pomiędzy menu poziomym, a pionowym.
Dzięki wszystkim za pomoc ![]() Pozdrawiam, Peterek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:07 |