![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
zainstalowałem Apache 2.2, dziła bez problemu natomiast chciałem dodać php (5.1.4) i robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, m.in. dodałem do httpd.conf linijkę: LoadModule php5_module "c:/Program Files/php/php5apache2.dll" no i teraz Apache nie chce startować, wyświetla komunikat: "The requested operation has failed!" co zrobić? proszę pomóżcie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do Apache 2.2 potrzebujesz pliku php5apache2_2.dll
Ściągnij jakieś nowe php 5.2 z snaps.php.net i rozpakuj. Tam znajdziesz taki plik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie też zadziałało. Dziękuję i pozdrawiam
Janek123 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też mam ten sam problem z tym że u mnie wszystko działało poprawnie, nic nie zmieniałem i nagle gdy chciałem uruchomić apache to wyskoczył mi błąd "the requested operation has filed" . Wie ktoś co moge z tym zrobić
![]() PHPIniDir "C:/Program Files/PHP/" LoadModule php5_module "C:/Program Files/PHP/php5apache2_2.dll" Zaznaczam ze wszystko do tej pory działało a w plikach nic nie grzebałem. Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mialem podobny problem. U mnie zadzialalo gdy w pliku php.ini dodalem sciezke do skryptow i stron:
doc_root = "C:\apache\htdocs" U was sciezka oczywiscie moze wygladac inaczej w zaleznosci gdzie macie zainstalowanego Apacha ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mialem podobny problem. U mnie zadzialalo gdy w pliku php.ini dodalem sciezke do skryptow i stron: doc_root = "C:\apache\htdocs" U was sciezka oczywiscie moze wygladac inaczej w zaleznosci gdzie macie zainstalowanego Apacha ![]() Chyba gdzie jest "htdocs" ... -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam podobny problem:
Zainstalowałem serwer Apache v.2.2.14 - działa.. Doinstalowałem PHP v.5.2.12 - działa.. Chciałem dodałem w 'php.ini': Kod [PHP_BZ2] extension=php_bz2.dll [PHP_ZIP] extension=php_zip.dll [PHP_MYSQLI] extension=php_mysqli.dll Apache przestał startować.. wszystkie 3 pliki istnieją.. gdy wyłączę ładowanie php_mysqli.dll serwer działa, gdy próbuje załadować tą bibliotekę Apache się wywala i dostaje komunikat: "The request operation has failed!". ![]() Nie mogę sobie z tym poradzić.. szukam już rozwiązania od 2h. Dodam, ze nie chce instalować jakiś gotowych paczek typu "Krasnal". Ktoś wie jak sobie z tym problemem poradzić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 13 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie masz libmysql.dll? Spróbuj znaleźć ten plik w folderze PHP (chyba w folderze ext) i skopiować go do system32.
Kiedyś konfigurowałem wszystko ręcznie, teraz korzystam z Zend Server i muszę przyznać, że robi robotę EDIT: No i przede wszystkim patrz w logi serwera. Tam powinien być problem opisany (error.log). Ten post edytował icetique 28.01.2010, 17:03:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie trzy pliki są w tym samym folderze i tylko ma problem z ładowaniem 'php_mysqli.dll'. Error log jest pusty.. dlatego nie wiem co jest nie tak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem. Dotyczy on nie tylko wtyczki mysqli. Osobiście zauważyłem problem przy trzech wtyczkach: mcrypt, mysql, oci. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie bardzo bym prosił o odpowiedź!
-------------------- Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozwiazanie brzmi: zajrzyj w error.log serwera apache
kazdy z tych bledow moze miec inny powod |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym problem, że error.log nic nie mówi, Apache się wywala i nic nie zapisuje do logów :/
-------------------- Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:18 |