![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie
Piszę ponieważ mam problem:) Po raz kloejny staram sie przekompilować php z obsługą fontów ttf. Sprawa rozwija się w nasępujący sposób. Pobrałem niezbędne archiwa freetype i zainstalowałem standardowo poprzez : ./configure, make , make install Teraz przyszła kolej na kompilacje php : Kod ./configure --with-mysqli=/usr/local/mysql-standard-5.0.19-linux-i686/bin/mysql_config --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs --with-jpeg-dir=/usr/local/src/jpeg-6b/ --with-tiff-dir=/usr/local/bin/ --with-zlib-dir=/usr/local/src/zlib-1.2.3 --with-gd --with-ttf --with-freetype-dir dodatkowo starałem się wstawiać prefixy dotyczące freetype ale po każdej rekompilacji phpinfo() nie pokazuje obsługi ttf. Kod gd GD Support enabled GD Version bundled (2.0.28 compatible) GIF Read Support enabled GIF Create Support enabled JPG Support enabled PNG Support enabled WBMP Support enabled XBM Support enabled Być może ktoś wie dlaczego to nie hula... Wszystko to robiłem na Slackware10.1 PHP5.1.2 GD2.0.28 Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:37 |