![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pracuję obecnie przy usprawnieniach do aplikacji (mam poprawić wydruki), ale aplikacja jest nie moja i muszę sie od początku wgryzać. Dokumentacji 0 poza komentarzami autorów. Całość polega na tym że plik wynikowy jest generowany na podstawie pliku xis ( nie wiem czy to jakieś autorski wymysł, w każdym bądź razie do parsowania tego wykorzystywany jest XML_Parser, więc nie wiem po co wprowadzać swoje własne rozszerzenia) Pierwszy główny etap to "kompilacja" pliku : polega to na tym że xis jest parsowany (jak zykły XML) na podstawie znaczników tworzone są tzw. widgety (button, p, attrib, form etc.) Potem wczytywany jest plik wzorcowy *.tpl który jest niekompletny. Ma komentarze postaci <!--MENU--> <!--Actions-->. Następnie zwykłym str_replace te komentarze są zamieniane na zawartość postaci np menu w js w miejscu <!--MENU-->. Po czym załączany jest odpowiedni plik php w zależności od moduły, który ma odpowiednie funkcje. Na końcu jest oczywiście $smarty->Display($template) Mój problem to że nie wiem skąd się bierze ten kod którym zastępowane są znaczniki. Jak próbuje go wyprowadzić na ekran to mi się nic nie pokazuje a np.: menu się zepsuje. Nigdzie w Xis nie widze niczego co przechowuje takie informacje. Moje pytanie czy ktoś już się zetknął z podobną konstrukcją i jeśli tak to czy może mnie naprowadzić gdzie szukać rozwiązania. Albo może istnieją podobne rozwiązania posiadające dokumentację Czy Xis to tak jak myśle autorski wymysł czy jakieś rozszerzenie?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dosyć odważne tezy...
http://csdl2.computer.org/persagen/DLAbsTo...IC.2003.1231564 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając moją niewiedze co do szczegółów. Działanie jest takie jak przy zwykłym parsowaniu XML.
Czy ktoś ma jakieś wskazówki co do wcześniejszych pytaŃ?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:10 |