![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki mały, a nawet wielki i troche denerwujący problem. Chodzi o wykorzystanie klasy FastTemplate w celu odzielenia kodu HTML od php. Mianowice stworzyłem skrypt generujący księge gości na podstawie plików *tpl (szablonów). Według mnie wszystkie instrukcje kodu są w jak największym porządku, natomiast podczas uruchamiania skryptu serwer Krasnal zwraca błąd: Fatal error: Cannot redeclare clear_parse() in c:\usr\krasnal\www\kg\class.FastTemplate.php on line 636. Nie wiem co mam z tym zrobić, więc pomyślałem, że może wy mi powiedzie gdzie tkwi błąd. Przecież dostarczona klasa nie może zawierać żadnego błędu ;] Poniżej zamieszczam fragment kodu klasy FastTemplate, a dokładnie kod funkcji której Krasnal prawdopodobnie nie może zadeklarować oraz pliki z kodem, który wykorzystują ową klasę do stworzeniu księgi gości opartej na szablonach. class.FastTemplate.php (przedstawiony kod w rzeczywistości zaczyna się od lini 636, a kończy na 639)
kg_base.tpl Kod <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>{TITLE}</title> </head> <body bgcolor="white"> <table width="550" align="center" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr> <td align="center"> <h3><a href="{KG_HEADER}">{KG_HEADER}</a></h3> </td> </tr> <tr> <td> <p>{DANE}</p> </td> </tr> </table> </body> </html> kg_data.tpl Kod <p align="justify"> {WPIS}<br><br> Data: <i>{DATA}</i> | Autor: <a href="mailto:{EMAIL}">{NICK}</a> </p> index.php
Zaznaczam, że includowny plik: db_mysql.inc to klasa do obsługi bazy MySQL, więc nie będe zamieszczał tu jej kodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:40 |