![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z klasą cache - http://webcity.pl/webcity/artykuly.php/t/51 , niby wszystko działa , ale pojawił się problem, gdy napisałem system newsów, zaczyna się on mniej więcej tak:
i w miejscu gdzie jest treść includuję funkcję bbcode, która sprawdza w bazie danych, czy bbcode jest włączone i dodaje je do treści , kod zapytanie zaczyna się podobnie, lecz jest pobierany bez cache, czyli bez $sql->sql_cache('costam'); i $sql->sql_cache(); Wygląda to tak, jakby był jakiś konflikt z cache bo wyświetla mi tylko jednego newsa zamiast kilku :/ -------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytujesz z SQL tylko jeden rekord. Zrób to w pętli.
Ten post edytował My4tic 26.02.2006, 00:28:11 -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy mam zrobić w dwie pętle - jedna w drugiej i w każdej dać zapytanie do mysql czy jak ?
-------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Apo @ 2006-02-26 18:47:02) Tam też pisze jak tego używać.
czytałem, ale jakoś nie pisało tam o dwóch zapytaniach naraz i jednym pliku cache. a twojego przykładu niestety nie rozumiem ![]() -------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czego tu nie rozumiec ?
wrzucasz sql_fetch_array do petli zeby wyciagnac z bazy wszystkie rekordy... a jelsi nie wiesz co to var dump to wbijaj tutaj http://php.net.pl/var_dump -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]() ![]()
|
|
Witam
Zrobiłem tak:
I pokazuje mi się" int(1) " zamiast treści ![]() -------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:37 |