![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z Opera.
nie wyswietla poprawnie dwoch ostatnich elementow z gornego meny strony www.paragliding.com.pl/silp2 scrollTo nie przewija w dobre miejsce. Rozwiazanie dzialalo w operze zanim nie zapakowalem tresci w caly slider. Dziala w FF i IE. Macie pomysl dlaczego Opera robi pod gorke? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A musi się to przewijać? Nie lepiej byłoby te divy z .scroolContainera ukryć i w zależności od tego co potrzeba to jeden chować i właściwy pokazywać? Choćby za pomocą show() i hide() ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim sugeruję naprawienie tych wszystkich błędów. To może być przyczyna Twoich problemów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sure thing!
Sie robi! naprawiłem te błędy, które sam spowodowałem w kodzie. Pytanie co zrobić jeśli linki np w menu generuje mi joomla? mam wiele errorów typu Warning Line 900, Column 131: reference not terminated by REFC delimiter …ption=com_content&view=category&layout=blog&id=10&Itemid=3">INFORMACJE PRAKTYC… Co z tym zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
[..] Pytanie co zrobić jeśli linki np w menu generuje mi joomla? Ja bym sobie podarował takiego cms`a, ale oczywiście do tego nie namawiam, bo pewnie byłoby sporym kłopotem wszystko przenosić. mam wiele errorów typu Warning Line 900, Column 131: reference not terminated by REFC delimiter …ption=com_content&view=category&layout=blog&id=10&Itemid=3">INFORMACJE PRAKTYC… Co z tym zrobić? Warning`i możesz sobie podarować, na pewno nie będą powodować problemów, o których piszesz. Chociaż oczywiście moim zdaniem nie powinno być ani błędów, ani warning`ów, ale nie przejmuj się tym co piszę, ponieważ jestem pod tym względem perfekcjonistą. Oni się nie przejmują: ![]() onet.pl - 22 Errors, 12 warning(s) o2.pl - 1 Error allegro.pl - 26 Errors, 36 warning(s) Tutaj należą się brawa: wp.pl - Passed -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Błędy będę eliminował - to pewne.
Może włączę proste adresy. Operę spróbuję jakoś obejść - mi się wydaje ze to problem na linii Opera - Javascript (jQuery) |
|
|
![]()
|
|
Błędy będę eliminował - to pewne. Może włączę proste adresy. Operę spróbuję jakoś obejść - mi się wydaje ze to problem na linii Opera - Javascript (jQuery) Tutaj wszystko działa jak należy: http://demos.flesler.com/jquery/scrollTo/ Oczywiście w Operze również. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hej,
udało mi się poprawić górny slider. Przewija poprawnie. Przestały za to działać dwa moduły na prawej kolumnie - Aktualności i Sesje - nie działają łącza. Oczywiście tylko w Operze. Poprawka. Zadziałało po dodaniu overflow:hidden; dla #maincollumn Dzieki za pomoc Ten post edytował radvanced 7.09.2010, 09:00:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za podpowiedz!
Zaczynam wierzyć w fora dyskusyjne i pomoc pozytywnych zapaleńców |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:33 |