![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dzisiaj natknąłęm się na taki o to problem:
Mam plik function.php, w którym znajduję się funkcja odpowiadająca za ładowanie innych plików z jakiegoś katalogu.
I rzeczywiście ładuje wszystkie pliki ale zmienna 'x' jest pusta w każdym z tych innych plików jak ją wywołuje. Natomiast jak robię to w ten sposób:
To zmienna 'x' jest widoczna. Nie wiem na czym to polega ale już nie wiem co wymyśleć. Myslałem żeby mieć jedną funkcję która będzie odpowiedzialna za ładownie plików z danego katalogu a nie np: na sztywno ładować je przez wprowadzanie x razy include. Proszę was o pomoc:)Pozdrawiam:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed x brakuje $ ;] i dorzuć go w funkcji a nie przed nią
a przy okazji zerknij na function __autoload($class_name){} (no chyba ze nie o to ci chodzi) Ten post edytował ktosiu 15.10.2010, 16:50:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. chodzi mi o to że jak w funkcji includuje to wcześniejsze zmienne mi się nie wyświetlają ale jak dam bez pośrednio include to jest ok. Tak jak by funkcja nie includowała plików.
A na funkcję __autoload popatrzę tylko chiałbym zrozumieć czemu akurat w funkcji mi nie chodzi include. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:50 |