![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkującym programistą w php. Niewiem jak zrobic na stronie link np index.php?id=2. i jak edytować ten dokument id=2 Bardzo proszę o pomoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Niewiem jak zrobic na stronie link np index.php?id=2. Podpowiem: tablica $_GET. Cytat i jak edytować ten dokument id=2 A to już zależy, skąd pobierasz dane w zależności od identyfikatora. Poza tym, proszę o tag w temacie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jeśli dane ma pobierać z linku? Wcześniej nie ma formularza tylko po wejściu na ~/skrypt.php?name=jan to na stronie wyświetli się jan.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież to jest z linku.
![]() Proponuję lekturę kursu PHP. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie działa...
mam taki kod: Kod <?php $number=$_POST['number']; echo $number; ?> i wpisuje w przegladarke localhost/skrypt?number=15 i nie wyświetla |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, mój błąd. Mam jeszcze dwa pytania. Jak można połączyć dwie zmienne w linku? Mam zmienną $a i $b. Normalnie było by skrypt.php?a=3, a co zrobić żeby w linku było $a i $b? Chciał bym też dowiedzieć się czy można jakoś 'maskować' te zmienne żeby zamiast np skrypt.php?a=kowalski było skrypt.php?a=&&$s34Q#
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt.php?a=1&b=2
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:38 |