![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Adamdo- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki problem z funkcją include. W zwykłej stronie wpisuje
wyskakuje mi błąd Parse error: parse error, unexpected T_STRING in C:\xitami\webpages\php\costam.xxx on line 1. chyba nie jest ważne co mam w pliku który jest w funkcji include bo próbowałem z różnymi typami plików i danymi ale zawsze jest to samo. Pomóżcie!!!!!!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
wazne jest co masz w zalaczanym pliku... poniewaz parsowany jest przez php.
|
|
|
-Adamdo- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dobrą masz ściężkę do pliku??
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raz zacznaj od
<?php a nie <? dwa zawsze na koncu dawa średnik ";" trzy echo 'jakis tekst'; w aopostofach -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Hps+ zrobiłem tak ale spróbuje to z apostrofami
EDIT - zrobiłem w tym pliku tak i teraz mam taki błąd Warning: main(budowa.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xitami\webpages\php\lol.php on line 13 Warning: main(): Failed opening 'budowa.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in C:\xitami\webpages\php\lol.php on line 13 EDIT2: teraz zrozumiałem że źle podałem ścieżkę, po podaniu prawidłowej dalej mam Parse error: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\xitami\webpages\php\menu.php on line 1 (może to coś z php albo serwerem??, ale nie sądze) Ten post edytował Adamdo 20.09.2005, 19:13:47 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwszy plik (tam gdzie jest invlude) mam tak
a drugi EDIT: Znalazłem taki temat z parse error i wszedłem na tą stronę z tokenami i znalazłem T_STRING i nic do tego wpisane nie jest Ten post edytował Adamdo 21.09.2005, 12:14:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A obydwa pliki masz z rozszerzeniem *.php
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
@GLADRIOR: na bank php, nawet w tym błedzie masz napisane menu.php
Spróbowałem zamienić
na ale to nic nie dało choćby nie wiem co by w tym pliko pisało zawsze jest ten sam błąd (nawet jeśli jest pusty) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh zrob sobie tak
plik index.php następnie W TYM SAMYM KATALOGU zrób plik menu.php a w nim zawartosc
i powiedz mi czy nadal cos nie dziala Ten post edytował Hpsi+ 21.09.2005, 12:47:40 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raz kolega sadzi bez srednikow na koncu, raz ze srednikami - moze w tym problem
|
|
|
![]()
|
|
Dziwny problem, zrób może tak:
plik index.php:
plik menu.php
Jak to nie zadziałą to mi ręce opadają ![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
no to ci już moga opadać gladrior po nie działa. wszystko jest taj jak mówicie: ten sam katalog, średniki, parę razy sprawdzałem czy nic błędnego nie wpisałem ale dalej jest
Parse error: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\xitami\webpages\php\menu.php on line 1 (menu.php to jest plik wstawiany do innego) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz kod menu.php ......
-------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]()
|
|
pokaz studkure plikow np
|katalog |- index.php |- menu.php nastepnie tak jak wyzej kolega mowi pokaz kod php dokladnie. bo nie wiem czy to mozliwe ze jesli kopujesz nasz kod ci nie dziala, a moze masz php w apachu spalone ... moze sprob zaisntalwoac jeszcze raz apacha ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]()
|
|
to jest index.php
a to menu.php wszystko jest dokładnie takie samo PS. ja mam zitami z php 4.40 ale właśnie ściągam krasnal serw ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Musisz jednak zmienić serwerek, bo ten jest na pewno skopany
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
zmieniłem 2 razy i wersję php też ale problem uważam za rozwiązany
![]() ![]() TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNITY Ten post edytował Adamdo 3.10.2005, 19:21:41 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:39 |