![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam hosting na nazwa.pl. Dostęp do bazy mam przez zwykłego phpmyadmina. Dzisiaj chciałem wyeksportować z bazy jedną tabele 491,8 KB (4200 rekordów) i ciągle po eksportowaniu pliku do .XLS nie exportuje mi w nim rekordów tylko jakiś błąd:
albo przy innej większej tabeli taki błąd:
Natomiast mniejsze tabele eksportuje bez problemów... O co tu chodzi ? zgłosić to do nazwa.pl ? czy samemu można jakoś sobie poradzić ? (to zwykły serwer wirtualny) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zmniejszyć parametr 'Maksymalna długość utworzonego zapytania', nie wiem co tam masz, więc trudno napisać na ile. Ewentualnie możesz spróbować wyłączyć opcje 'Rozszerzone dodania'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wybraniu opcji "typ exportu do pliku .XLS" znika ta opcja o której piszesz.... nie można wtedy jej odznaczyć ani zmienić wielkości.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście, nie sprawdzałem. W takim razie zrób eksport w formacie 'CSV', tam jest możliwość ustawiania ile wierszy ma wyeksportować, a później połącz je sobie lokalnie. Programy typu arkusz kalkulacyjny odczytują pliki w formacie csv
|
|
|
![]()
|
|
ok, można sobie poradzić poprzez generowanie do CSV... ale co to w ogóle za problem ? zgłosić go do nazwa.pl ? czy to jednak gdzieś można samemu skonfigurować ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:51 |