Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Problem z exportem tabel
M@X

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Mam hosting na nazwa.pl. Dostęp do bazy mam przez zwykłego phpmyadmina.
Dzisiaj chciałem wyeksportować z bazy jedną tabele 491,8 KB (4200 rekordów) i ciągle po eksportowaniu pliku do .XLS nie exportuje mi w nim rekordów tylko jakiś błąd:

1. <b>Fatal error</b>: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried TO allocate 262144 bytes) IN <b>/usr/LOCAL/apache/www/htdocs/mysql.nazwa.pl/libraries/PHPExcel/PHPExcel/CachedObjectStorage/CacheBase.php</b> ON line <b>149</b><br />

albo przy innej większej tabeli taki błąd:
  1. <b>Fatal error</b>: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried TO allocate 40 bytes) IN <b>/usr/LOCAL/apache/www/htdocs/mysql.nazwa.pl/libraries/PHPExcel/PHPExcel/Cell.php</b> ON line <b>942</b><br />

Natomiast mniejsze tabele eksportuje bez problemów...
O co tu chodzi ? zgłosić to do nazwa.pl ? czy samemu można jakoś sobie poradzić ? (to zwykły serwer wirtualny)
Go to the top of the page
+Quote Post
BaN

-----

Spróbuj zmniejszyć parametr 'Maksymalna długość utworzonego zapytania', nie wiem co tam masz, więc trudno napisać na ile. Ewentualnie możesz spróbować wyłączyć opcje 'Rozszerzone dodania'
+Quote Post
M@X

-----

Po wybraniu opcji "typ exportu do pliku .XLS" znika ta opcja o której piszesz.... nie można wtedy jej odznaczyć ani zmienić wielkości.
+Quote Post
BaN

-----

Rzeczywiście, nie sprawdzałem. W takim razie zrób eksport w formacie 'CSV', tam jest możliwość ustawiania ile wierszy ma wyeksportować, a później połącz je sobie lokalnie. Programy typu arkusz kalkulacyjny odczytują pliki w formacie csv
+Quote Post
M@X

-----

ok, można sobie poradzić poprzez generowanie do CSV... ale co to w ogóle za problem ? zgłosić go do nazwa.pl ? czy to jednak gdzieś można samemu skonfigurować ?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:51