![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Temat mówi sam za siebie. MySQLa instaluję z pomocą Komputer ŚWIATA EKSPERTa nr 4/2003 (5) sierpień-wrzesień 2003. Tam piszę aby dodać MySQLa do listy usług systemoych należy wpisać polecenie w lini komend:
c:mysqlbin>mysql-nt --install Nic to nie daje. Zostaję poinformowany komunikatem o błędzie: 'Złe polecenie lub nazwa pliku'. Nie wiem o co chodzi. Coś źle wpisałem? Używam Windowsa Me. POMOCY! :cry: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Windows9x/Me nie posiada mechanizmu Usług Systemowych (Service)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Windows9x/Me nie posiada mechanizmu Usług Systemowych (Service)
Czyli co? Nie mogę używać MySQLa? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Sugeruję, abys zaprzestał używania na tym forum wulgaryzmów.
W pakiecie MySQL'a w katalogu /bin/ jest aplikacja WinMySQLAdmin - z niej powinieneś skorzystać. Cytując artykuł, który właśnie piszę na potrzeby php.pl - Cytat Gdy już mamy MySQL'a na dysku, uruchamiamy "C:WebServerMySQL4binwinmysqladmin.exe". Program umieści skrót do samego siebie w Autostarcie oraz zapyta o nazwę i login pierwszego użytkownika w bazie. Pamiętajcie, aby nie wpisywać tutaj konta root'a, ponieważ login i hasło zapisywane są plain textem w pliku my.ini. Niestety sam proces dodawania użytkownika do bazy jakoś nie jest wykonywany, więc to co wpiszemy w ten formularz nie ma większego znaczenia. Ważne żeby wpisać tam cokolwiek.
Działanie programu WinMySQLAdmin objawia się małym sygnalizatorkiem ulicznym umieszczonym w polu zasobnika systemowego. Zielone światło oznacza działanie silnika bazy. Na systemach NT MySQL uruchamiany jest jako Service, na pozostałych Windowsach, jako normalny proces. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:22 |