![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż - poprawiałem dla mojego znajomego stronę internetową. I na moim serwerze testowym MYSQL 4.0 - wszystko jest ok - stronka śmiga jak należy. Problem pojawia się - gdy kopiuje kod na serwer znajomego - Wersja klienta MySQL: 3.23.59-nightly-20050301.
W czym przyczyna - facet miał postawiona stronkę ale do bani - ja przepisalem caly kod na nowo z oddmienną strukturą MYSQLa - całkiem moją - nie mam pojęcia dlaczego stare tabela moge odczytać za pomocą PHP - a moje nowe - nie da się! Połączenie z baza danych jest nawiązane prawidłowo. Może kilka przykładów: otóż wykonuje pytanie do serwera -> SELECT * FROM `prefix_additional_fields` WHERE 1 - serwer zwraca wartosc NULL a teraz wykonuje zapytanie -> SELECT * FROM `additional_fields` WHERE 1 - serwer zwraca wartosc FALSE -> przy czym to moja tabela przykładowa! pojawiają się takie komunikaty: ###### Nawiazano polaczenia z baza!! SELECT * FROM `prefix_additional_fields` WHERE 1 -> NULL SELECT * FROM `additional_fields` WHERE 1 -> false Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /***/www/e/_/*******.pl/www/adm_n/test_polaczenia.php on line 68 ###### Kurde czemu? Wszystkie tabele zbudowane przezemnie i cała struktura nie działa zupełnie. Tabele przeniosłem na zasadzie importowania wraz z zawartością. W PHPMYADMIN - wszystko działa - z klienta PHP - nie!!! Załamie się! Zupełnie jestem zdezorientowany - serwer na ktorym to stoi to expro.pl - moj to nazwa.pl Gdzie szukać przyczyny? ![]() Stronka co prawda działa - ale baze pobieram z mojego serwera - są duże utrudnienia w komunikacji - i działa straszenie powoli! ![]() POMOCY! Ten post edytował smarcz 5.08.2008, 12:47:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest wtedy gdy zapytanie sql jest puste. Sprawdź może masz gdzieś literówkę? W zapytaniu jak i dalej w odbieraniu zapytania? Albo stosujesz gdzieś duże litery?
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest to wykluczone bo zapytania sprawdzam w PHPMYADMINIE -> i jeżeli są proprawne wklejam do kodu PHP? Tak wiec literowki sa wykluczone
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozamieniaj wszystkie:
na:
Powinien się wyświetlić czytelniejszy błąd. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
OK zastosowałem to co napisałeś - aby wyświetlić komunikat błędów - prosty test na zbudowanie tabeli za pomocą php w MySQlu:
kod:
wywala komunikat: Nawiazano polaczenia z baza!! Nie można utwożyć tabeli: Table 'test_tabeli' already exists tak więc rozumiem z tego komuniktatu ze tabela taka już istnieje = ok! Więc ide dalej wykonuje inserty
Wszystko by bylo ok! Dodalo sie - w panelu PHPMYADMINA - nic nie ma!!!! ~~~~ Rozwiązanie się pojawiło - okazało się, że administrator serwera robi kopie awaryjne baz - natopmiast PHPMYADMIN jest podpiety do serwera glownego ktory nie jest aktualizowany na biezaco! Co za glupota! Ten post edytował smarcz 6.08.2008, 10:25:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może masz włączone automatycznie rozpoczynanie transakcji - w takim przypadku jeżeli nie zatwierdzisz transakcji to będzie ona wycofana przy rozłączaniu się z bazą. Spróbuj samemu rozpoczynać i kończyć transakcję w skrypcie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:13 |