![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nastepujace tabele(przedstawiam pola kluczowe): gracze(idGracza) budynki(idBudynku) bgraczy(idBG,idGracza,idBudynku) - jakie budynki posiada dany gracz wymbud(idWB,idBudynku,idBudynkuWym) - jakie sa wymagania danego budynku(id budynki ktory chcemy zbudowac i id budynku ktory jest wymagany) Chce wybrac wszystkie budynki, ktore moze wybudowac konkretny gracz. Probowalem w ten sposob:
Jednak zwraca to mi budynki, ktore gracz juz posiada(to nie jest duzy problem) oraz budynki, ktorych conajmniej 1 wymaganie jest spelnione(a nie wszystkie, budynek moze wymagac np. 5 innych). Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam Michał Malus ----edit---- Proszę używać odpowiedniego bbCode. W tym przypadku [ sql ] ~mike_mech Doszedlem do takich trzech kwerend: budyki_gracza_x:
wymagania_budynku_x:
budynki ktore trzeba wybudowac, aby moc zbudowac dany budynek(jezeli puste to ok):
Tylko teraz nie wiem jak je polaczyc. Ten post edytował piratt 30.09.2005, 16:08:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:05 |