![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki mały problem. Poniżej zamieszczam skrypt Javy który odpowiada za tworzenie menu, i w sumie działa dobrze, ale nie wiem co jest że już w drugiej statycznej części kodu, nie działa mi zdarzenie onSubmit na formularzu, natomiast onReset działa bezbłędnie...! Czy ja robie cos nie tak...?
![]()
A tutaj ten nieszczęsny formularz... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie działa mi zdarzenie onSubmit na formularzu, natomiast onReset działa bezbłędnie...! Ciekawe dlaczego, hmmmm.... Moze sprobujmy tak. Zalozmy ze masz pudelko, a na nim guzik "RESET". No i teraz zastanawiasz sie, czemu na tym pudelku nie dziala ci "SUBMIT", ale za to dziala RESET. Odpowiedź jest bardzo prosta: gdyz masz RESET a nie masz SUBMIT ![]() Oco mi chodzi? Ano oto, ze nigdzie nie widze u ciebie w formie zdarzenia onsubmit, a widze tylko onreset -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki, przepisałem kod ze zdarzniem onreset, bo jak pisałem testowałem i to rozwiąznie. Ale prosze nie jestem debilem i takich błędów nie popełniam. W każdym razie w miejece onreset powinno byc onsubmit ( ztym ze onsubmit nie działa)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Ale prosze nie jestem debilem Ja tego nie powiedzialem. Skomentowalem jedynie to co widze. Na przyszlosc postaraj sie dawac kod w takiej postaci w jakiej ci nie dziala, zeby unikac niepotrzebych postow. Daj tak: onsubmit="alert(2);" Jak ci wyskoczy dwojka,znaczy ze onsubmit dziala ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A i jeszcze jedno, chyba miałem już kiedys taki problem z onSubmit.
zdarznie to działa jezeli formularz zawiera <input type=submit> ale kiedy juz było np: <a href='#' onclick='java script:this.form.submit();'>wyslij</a> to była lipa. Wie ktos moze gdzie lezy problem...? własnie próbowałem na alercie, i działa jezeli wysyłam nie przez link <a href=#> nie wiem co jest Poradziłem sobie tylko inaczej: do linka dodałem href do funkcji resize if (aElement.type=='submit') { aElement.setAttribute('href','java script:iframe_resize();'); aElement.setAttribute('style.marginTop','40px;'); image_link = document.createElement("img"); image_link.setAttribute('src','szukaj.gif'); image_link.setAttribute('border','0'); aElement.appendChild(image_link); a dopiero w tej włąsciwej funkcji wywołuje submit formularza... <script> <!-- function iframe_resize() { var iframe_container = document.getElementById('result'); iframe_container.style.width='400px'; iframe_container.style.height='200px'; document.form.submit(); } //--> </script> Jak narazie działa. Pozdro... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:25 |