Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Problem z Lightbox
zdzisiu3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Cały mój problem dotyczy dodatku Lightbox a dokładniej zabezpieczenie przed kopiowaniem zdjęć (zapisywanie obrazka jako pustego gifa). Jeśli chodzi o zwykłą stronę to nie było problemu, żeby po kliknięciu miniaturki i wybrania opcji ZAPISZ OBRAZ JAKO zostało wskazany pusty gif. Problem jest jeśli chodzi o pogląd grafiki w tym dodatku. Chodzi, aby po pojawieniu się tej grafiki w tym oknie, też po chęci zapisania obrazu, pobierało pusty gif a oryginalny obraz był tłem.

Z góry dzięki za pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
vokiel

-----

Ale to przecież niczego nie zabezpieczy.
+Quote Post
Korab

-----

Nawet jak Ci się uda, to jeszcze zostaje cache, zrzut ekranu i pewnie od groma innych możliwości (np. podgląd adresu obrazka).
+Quote Post
zdzisiu3

-----

Z założenia odbiorcą strony ma być przeciętny Internauta, i tylko przed takimi osobami to zabezpieczenie. Nie ma być to jakieś zabezpieczenie, nad którym mają pracować hakerzy ale tak aby normlany czytelnik strony nie pobrał oryginałów zdjęć. Wiem, że jest pełno innych możliwości na obejście pobierania grafik, lecz strona ma być dla zwykłych użytkowników.
Oto minimalistyczna wersja strony (zostawiłem tylko to co potrzebne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Pierwsza miniaturka jest zrobiona ale bez tego dodatku Lightbox, tam też działa ten trik z pobieraniem pustego gif-u zamiast oryginały. A teraz chcę to jakoś przenieść do tego efektu z skryptu.
Z góry dzięki za pomoc.

P.S Teraz tak przeglądałem w Googlach i znalazłem taki ciekawy artykuł. Będę się w niego wczytywać może trochę pomoże.

Ten post edytował zdzisiu3 12.10.2011, 18:47:16
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:57