![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam trochę głupio wyglądający problem. Otóż mam na stronie js.
Kod 1. <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/prototype.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/lightbox.js"></script> 2. <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/jquery-1.2.6.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/scrollto-1.3.3.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/jquery.localscroll-1.2.5.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/jquery.serialscroll-1.2.1.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/coda-slider.js"></script> Ogólnie sprawa wygląda tak iż gdy dodam na stronę powyższy kod wtedy działa skrypt 2. Kod 2. <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/jquery-1.2.6.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/scrollto-1.3.3.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/jquery.localscroll-1.2.5.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/jquery.serialscroll-1.2.1.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/coda-slider.js"></script> 1.<script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/prototype.js"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script> <script type="text/javascript" src="wp-content/themes/rafalzabczyk/js/lightbox.js"></script> Jeżeli zaś dodam skrypt tak jak powyżej to działa tylko ten 1. Chciałbym się dowiedzieć czym to jest spowodowane, czy to błąd z mojej strony czy po prostu serwer na którym jest strona jest nieodpowiedni. Bardzo proszę o pomoc. Teraz przychodzi mi do głowy że może po prostu skrypty się wykluczają. Jeden z nich to Coda-Slider a drugi Lightbox2. Może wy coś poradzicie na to. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powodem jest konflikt bibliotek, poczytaj o jQuery.noConflict
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja proponuję żebyś porzucił 1 z bibliotek(np. prototype) i znalazł odpowiednik lighbox-a na jQuery
Ostatnio coraz więcej ludzi pakuje pliki bez większego zastanowienia, a ja właśnie czytam o skryptach z tzn. "szkoły mistrzów JS", gdzie walczono o każdy znak. Ile się można z tego nauczyć ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrafię sobie z tym poradzić i najlepszym rozwiązaniem będzie chyba jak ktoś mi to wytłumaczy i pomoże zrobić. Oczywiście odpłatnie jeżeli trzeba będzie, bardzo proszę o pomoc. Służę potrzebnymi informacjami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast lightbox-a używasz np. ThickBox.
Lub(co moim zdaniem gorsze) używasz http://api.jquery.com/jQuery.noConflict/ - masz tam wszystko dokładnie opisane np. Kod jQuery.noConflict(); (function($) { $(function() { //TU WSTAWIASZ KOD, W KTÓRYM UŻYWASZ JQUERY }); })(jQuery); Czego nie potrafisz zrobić? Napisz konkretnie! Ten post edytował kamil4u 1.11.2010, 21:55:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałem już problem z tym konfliktem bibliotek.
Użytkownik d3ut3r zasługuje na ogromnego plusa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:45 |