![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 30.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem (myślę, że nie tylko ja) z poprawnym wyświetlaniem strony przez internet explorer. Kod, który jest błędnie wyświetlany to: Kod border: 15px; border-radius: 15px; -moz-border-radius: 15px; -webkit-border-radius: 15px; border-image: url(img/border.png) 15 stretch; -moz-border-image: url(img/border.png) 15 stretch; -webkit-border-image: url(img/border.png) 15 stretch; Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaka funkcja o takim samym działaniu działa pod IE? I jak sprawdzić za pomocą np. PHP jaka przeglądarka jest używana? Mógłbym wtedy wstawiać inny plik .css dla IE i dla reszty. Proszę o pomoc! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma:D Są dwa sposoby albo odpowiedni obrazek albo bezpośrednio leżące na sobie elementy o wysokości 1px, wyśrodkowane i o coraz większej szerokości tak, że sprawiają wrażenie zaokrąglenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 30.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh, a jak sprawdzić czy aktualnie przeglądający używa IE czy innego? Coś w stylu
Kod If (IE) styleIE.css
else style.css |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 27.09.2010 Skąd: Kraków/Krosno/Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a style "normalne" includujesz normalnie. Ale mozesz i dorzucic coś dla konkretnego Explorera. Ogolnie to gówn..... ![]()
COś takiego z php moszesz rownież użyć. Gdzieś znalazłem i wrzuciłem, dodatkowo masz rozpoznawanie Systemu ( moze Ci sie przydać )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:00 |