![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż = nie wiedziałem jak nazwać temat, ale problem wygląda tak: W PHPinfo mam takie coś:
include_path |.;c:php4pear |.;c:php4pear no i nie chc e mi uruchamiać skryptów, bo php mam gdzie indziej, a nawet jak skopiuje na c:php4 to i tak jest przed scieżką ".;" i nie widzi... W skryptach dostaje taki komunikat: Failed opening '/home/httpd/hotnews/includes/hnmain.inc.php3' for inclusion (include_path='.;c:php4pear') in C:FoxServwwwhotnewsindex.php3 on line 115 Więc mam pytanie: W jakim pliku (ogólnie: gdzie?) mogę zmienić tą ścieżkę na inną? W rejestrze było, ale jak zmieniłem to nic nie dało - help ![]() Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
W php.ini
Cytat ; UNIX: "/path1:/path2"
;include_path = ".:/php/includes" ; ; Windows: "path1;path2" include_path = ".;F:apachephppear" Przy czym wszystkie znaki, zarówno kropka, jak i średnik | dwókropek są konieczne. Oznaczają one, kolejno: folder bazowy, czyli ten, w który jest plik php, który uruchomiliśmy, folder, w któym znajduje się akurat przerabiany plik inne foldery -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:15 |