![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() A zarazem dzień dobry, jestem tutaj nowy (ponieważ na innych forach mnie olewano itp itd) . Chciałem napisać mój problem w dziale z tym związanym ,niestety wyskakiwał komunikat o braku uprawnień . Mam skrypt (rejestracja) http://wklej.to/sQtst I jak zauważycie jest tam dodana funkcja sprawdzania kodu : $kod = mysql_real_escape_string($_POST['Kod']); $check = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM player1.card WHERE pwd='$kod'")); if(!empty($check)) { if($check['lock'] == 0) { mysql_query("UPDATE player1.card SET `lock`='1' WHERE pwd='$kod'"); $mq = mysql_query("INSERT INTO account SET login = '$id', social_id = '$socialid', password = PASSWORD('$pass'), email = '$email', create_time = NOW()"); } else { $message['err_code'] = 'Kod juĹĽ zostaĹ‚ uĹĽyty'; Niestety to nie działa tak jakbym chciał. Gdy osoba która chce się zarejestrować wpisze dobry kod ,a przykładowo źle capchte to kod w bazie ustawi się z 0 na 1 (co oznacza zużyty) Webmaster mówił że wystarczy dodać sprawdzanie kodu na koniec , niestety ja się za bardzo nie znam i nie chciałbym pokiełbasić kodu Dlatego zwracam się do ELITY , proszę o pomoc ,dziękuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Webmaster chyba nie wie co mówi, albo źle go zrozumiałeś. Najpierw sprawdzasz poprawność wszystkich pól (w tym captchy), a dopiero później dokonujesz edycji pól w bazie, a nie od razu po sprawdzeniu czy kod poprawny to już go usuwasz z bazy.
Ten post edytował b4rt3kk 12.01.2013, 11:14:01 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o właśnie o to mi chodzi.
Dałbyś radę mi to wykonać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o właśnie o to mi chodzi. Dałbyś radę mi to wykonać? Nie byłoby z tym problemu. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Ok , to czekam
![]() Proszę pomocy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:31 |