![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, otóż próbuję wygenerować menu. Menu będzie rozwijane i tutaj pojawia się problem. Z poziomu cmsa dodając menu oznaczam sobie jego typ - menu normalne, menu rozwijane($menu[$count][2]!="0"), podmenu do rozwijanego ($menu[$count][1]!="0")
Korzystam z takiej funkcji: http://wklej.to/M8zF Chciałbym uzyskać poniższy kod html: ale otrzymuję taki: co zrobić aby znaczniki "</ul></li>" znalazły się tuż pod ostatnim podmenu? Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował Jarek17 20.02.2009, 21:07:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakbyś znaczniki "</ul></li>" dopisał normalnie w html czy w php(echo ....)(nie wiem w czym tworzysz)
dopisał ręcznie po wywołanym skrypcie? Ten post edytował gcdreak 20.02.2009, 22:04:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
moje pytanie odnośnie tego : if($menu[$count][2]!="0"),
czy wiesz że 0 != "0" ![]() dalej:
jaki sens jest w tym kodzie? wynik zawsze ten sam... szkoda że nie korzystasz z {} łatwiej się analizuje taki kod ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moje pytanie odnośnie tego : if($menu[$count][2]!="0"), czy wiesz że 0 != "0" ![]() dalej:
jaki sens jest w tym kodzie? wynik zawsze ten sam... szkoda że nie korzystasz z {} łatwiej się analizuje taki kod ![]() to efekt mojego pogubienia się w pewnym momencie ;-) przez chwilę myślałem, że podmenu ma być bez <li> - samo <a>, właściwie dopiero przed napisaniem posta zorientowałem się, że i tam <li> ma być, więc dodałem nie przyglądając się nawet temu ![]() @edit: chyba jedynym wyjściem pozostaje oznaczenie ostatniego podmenu jako $menu[$count][3]!="0" i wtedy jeśli to będzie to to wpisać </ul></li> ale to mija się z celem. To ma być prosty cms, a nie majsterkowanie. Ten post edytował Jarek17 20.02.2009, 23:09:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:56 |