![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ponieważ zacząłem częściej zajmować się AJAX'em, znalazłem kolejny problem. przy wywolaniu funkcji AJAX.get w IE mam brak reakcji i błąd
Kod Nieznany błąd czasu wykonania Może ktoś wie o co chodzi? W Firefoxie i Operze wszystko chodzi OK. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
błąd jak błąd, przydałby sie kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function edycja() { var nota = $("nota_wew_nr").value; advAJAX.get({ url : "index.php", parameters : { "funkcja" : "rozliczenie_pojazdow_ajax", "axn" : "edycja_diet", "nota" : nota }, mimeType: 'text/html', uniqueParameter: "custom_unique_param1", onInitialization : function() {$('diety_body').innerHTML = '<tr height="40"><td colspan="7" style="font-weight: bold">Pobieranie danych...</td></tr>';}, onSuccess : function(obj) {$('diety_body').innerHTML = obj.responseText;}, onFinalization : function() {update_nota_nr(); update_dane();}, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status);} }); $("samochod").style.display = "block"; advAJAX.get({ url : "index.php?funkcja=rozliczenie_pojazdow_ajax&axn=edycja_pojazdow¬a="+nota, mimeType: 'text/html', uniqueParameter: "custom_unique_param2", onInitialization : function() {$('samochod_body').innerHTML = '<tr height="40"><td colspan="9" style="font-weight: bold">Pobieranie danych...</td></tr>';}, onSuccess : function(obj) {$('samochod_body').innerHTML = obj.responseText;}, onFinalization : function() {update_pojazdy(); $('do_druku').disabled=false;}, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status);} }); } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj rozdzielić połączenia i sprawdzić jak sie zachowują same.
nie wiem czy to jest potrzebne, ja przynajmniej nie miałem problemów pod ie akurat w tym przypadku (tzn jak robiłem swój projekt) uniqueParameter: "custom_unique_param1", Czytałem na stronie anakina i wiem o co chodzi. Troche to dziwne, na razie nie pomogłem zawiele, ale spróbuj porozdzielać to na mniejsze części i z nie wszystkimi parametrami -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem rozwiązanie. Nasz kochany IE nie wstrzeliwuje kodu do kontenerów typy <tbody> (a taki miałem ustawiony) i dlatego wywalał taki dziwny błąd. Jak pozmieniałem na <div> - WSZYSTKO DZIAŁA!!!
Jednym słowem - NO COMMENTS... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:10 |