![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dodałem za pomocą skryptu php nasepujący string do bazy ęąśżźćłó.
Teraz jeśli za pomocą skryptu php pobiorę dane z bazy, to na ekranie widzę polskie znaki. Natomiast jak dam selecta z konsoli mysql to zamiast ęąśżźćłó widzę dziwne krzaczki 2. Natomiast jeżeli dodam do bazy striga z polskimi znakami korzystając z konsoli mysql, to po wydaniu selecta (także z konsoli) na ekranie widzę polskie znaki, natomiast po wyciągnięciu danych za pomocą skyrptu php nie ma polskich znaków - są jakieś krzaczki. Próbowałem stosować wskazówki, któe znalazłem na forum php, m.in. tutaj http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31...l=polskie+znaki nie pomagają. oraz na różnych innych stronach z googla. Nie ma poprawy Muszę mieć możliwość edytowania/dodawania z konsoli a nie tylko z poziomu php. Konsola mi potrzebna jak ktoś coś namiesza do edycji ręcznej. Proszę o pomoc. Nie korzystam z phpMyAdmina (nie chcę go i nie istalowałem) Ten post edytował J4r0d 13.06.2006, 07:58:47 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:36 |