![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio co raz częściej pojawia mi się poniższy błąd:
![]() Pierwszy raz wystąpił jakieś 2 mce temu. Szukałem w internecie co on oznacza i na stronach M$ znalazłem, choć nie wiele. Występuje zawsze podczas przeglądania stron www w FF. Czy ktoś ma/miał podobny problem i wie jak się tego pozbyć? Jeżeli to błąd ze strony hardware to powiem, że w Mandrivie 2007 nie występuje... -------------------- piotrd
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy nie masz uszkodzonej pamięci RAM. A poza tym - reinstalacja ;-)
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
A dokładnie w jakim momencie to się dzieje? Błąd pojawia się nagle, czy podczas próby otwierania jakichś stron z wideo lub dźwiękiem?
Miałem podobny problem. Przyczyną były złe sterowniki do karty dźwiękowej. Jeśli to nie jest to, to błąd taki może oznaczać, że coś Ci w blaszaku szwankuje (np. procek). Często błąd ten jest mylnie interpretowany jako uszkodzenie RAM-u, ale nie wykluczam takiej możliwości. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Kiedyś miałem taki sam - padł sterownik dysku : |
Pozdrawiam. Ten post edytował Cysiaczek 29.12.2006, 14:31:28 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
także kiedyś miałem podobny problem, ale w moim przypadku nikt nie wiedział o co chodzi...
kupilem sobie nowego kompa i problemu juz nie ma ![]() a tak na poważnie: sprawdź czy wszystko wporządku masz z kartą graficzną... u mnie ten komunikat się pojawiał przy uszkodzeniu dysku twardego, po spadku napięcia, zacząlem od wymiany zasilacza na lepszy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem takie komunikaty wiele razy. Znalazłem dwie przyczyny:
- walnięty ram - soft który powodował jakieś konflikty z innym softem (np. antywirus i firewall) Pierwsze co zrób to przetestuj ram mtestem. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie taki blad pojawial sie po awarii dysku.
Musialem kupic nowy za 180zl ![]() i nawet dobrze mam teraz 200gb a nie 40gb ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech ludziska, czy wy chociaż obejrzeliście tego screena?
![]() AFD.SYS jest to plik windowsa powiązany dosyć ściśle z Winsock Layer (to by tłumaczyło, czemu zwiechy przy FX'ie są) Pierwsze pytanie: Czy masz zainstalowanego SP4, albo SP2 jeżeli to Windows XP? Drugie: Czy sprawdzałeś system pod kątem trojanów dialerów, adware, wirusów etc...? Coś się mogło do Winsock'a przykleić. Trzecie: Czy problem występuje z innymi przeglądarkami, klientami FTP etc? Może to problem tylko firefox'a (chociaż to mało prawdopodobne)? I jaki masz komp, system, ram? Firewalle, Antywirusy (może to właśnie one? Z magicznej kuli z niebieskim tłem wróżyć trudno ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za konkret:
- mam legalnego XP pro z SP2, - pod kątem wirusów, trojanów etc mam pewność że komputer jest "czysty" (pilnuje go antywirus AVAST, firewall KERIO oraz drugi zewnętrzny wbudowany w router oraz Spybot), - innych przeglądarek niż FF nie używam wiec nie odpowiem na to pytanie, co do klienta ftp to używam Total Commander i nie miałem sytuacji z bluescreenem), PIV 2,8 MHz RAM: Kingston 515 MB Grafika: ATI 9200 Płyta główna: http://www.asrock.com/product/M266A.htm Ten post edytował piotrd 30.12.2006, 11:18:49 -------------------- piotrd
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedno: Jak się łaczysz z netem? Neostrada na Speedtouchu może?
Ściągnij operę i pobaw się przez jakiś czas nią zamiat Firefoxem, jak problem będzie dalej wystepował to sprawdzamy dalej. Mając pewne doświadczenie informatyczne proponuje sciągnięcie NOD32 lub Kaspersky (czy triala czy pirata dla mnie i systemu nie ma znaczenia, ale pewnie na forum sie zaraz obruszą moderatorzy ![]() ![]() ![]() A nie masz może limitu połączeń na 10 w tcpip.sys ustawionego? xp-antispy http://www.xp-antispy.org/ rozwiąze problem. Przyzanm się że strzelam na slepo bo jak to XPSP2 a nie 2000 to nie wiem co to moze byc. A spróbować nie zaszkodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez to kiedys mialem. Zrob tak:
- Sprawdz pamieci - Reinstaluj widows Jak nie chodzi na dal to masz plyte zrabana. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno: Jak się łaczysz z netem? Neostrada na Speedtouchu może? mam zew. router z wbudowanym firewallem i łącze sie przez LAN. Dziki za rady, postaram sie przetestować je wszystkie. A nie masz może limitu połączeń na 10 w tcpip.sys ustawionego? xp-antispy http://www.xp-antispy.org/ rozwiąze problem. mam zwiekszone do 10 w xp-antispy Ten post edytował piotrd 31.12.2006, 12:37:05 -------------------- piotrd
|
|
|
![]()
|
|
10 to jest wartość nominalna, zwiększ co najmniej do 200. Ja mając łączę 1Mbit z limitem i limit ustawiony na 10 miałem kompa tak zamulonego że ledwo chodził. Problemem było to że DPC (deferred procedure calls), modół windowsa związany jakoś z przerwaniami USB, czy jakoś tak, zabierał do 50% mocy procka i potrafił się zwiesić bez przyczyny. Rozwiązania długo szukałem, okazało się że sytem nie potrafił sobie poradzić z kolejkowaniem prób nawiązania połączeń właśnie przez ten limit ustawiony na 10 i stare stery do modemu ASDL.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:10 |