![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-no- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki sobie skrypt logowania wykorzystujący bazę danych MySQL:
[tutaj obsługuje się logowanie, wylogowywanie i dodawanie usera] ale nie posiadam bazy MySQL a jedynie SQLite, więc myśle to SQL i to SQL więc sobie przerobie skrypta ;-) Wyszło mi coś takiego:
ale jednak taki skrypt nie działa... zwraca mi: Cytat Warning: sqlite_query() expects at least 2 parameters, 1 given in c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\skrypt\classLogowanie.php on line 26 Warning: sqlite_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\skrypt\classLogowanie.php on line 27 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\skrypt\classLogowanie.php:26) in c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\skrypt\classLogowanie.php on line 36 Co tam jest źle? Mógłby mi ktoś pomóc to przerobić.... Albo zapodać inny skrypt logowania na SQLite. Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: sqlite_query() expects at least 2 parameters, 1 given in c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\skrypt\classLogowanie.php on line 26 sqlite_query wymaga dwu parametrow. pierwszy to handle polaczenia, drugi to wlasciwe query. podmien 27 linijke na
drugi blad jest spowodowany tym, ze sqlite_query() nic nie zwrocilo i sqlite_fetch_array() nie ma co przetwarzac. trzeci blad zniknie samoczynnie jak poprawisz ten pierwszy blad. pozdrawiam. -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki, to samo dodałem do 69 przy dodawaniu użytkowanika i już wszystko działa.
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
A teraz w innym takim prostym skrypcie mam taki error:
Cytat Warning: sqlite_query() [function.sqlite-query]: no such table: dzwieki in c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\dzwieki_form.php on line 10 dlaczego? tabela dzwieki instaniej w bazie (books.db) a w niej:
po tym jest jeszcze jeden bład, ale jest on chyba spowodowany tym 1: Cytat Warning: sqlite_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in c:\usr\krasnal\www\sqlitemanager\dzwieki_form.php on line 12 oto skrypt:
sorki, że dowalam jeszcze tutaj, ale nie checiałem dla "tego" zakadać nowego tematu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:43 |