![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Chciałbym zapytać was o to czy da sie przypisać jakąś akcje dla danego klawisza w tym wypadku dla PrintScrn. Na przykład odwiedzający moją stronke chce zrobić screena i wciska klawisz PrintScrn po czym nie robi się zrzut ekranu tylko otrzymuje alert/komunikat o prawach autorskich. Czy ma ktoś taki skrypt bądź wie jak go napisać ? ![]() -------------------- Pozdrawiam omen
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza sie, nie da sie:
- Przechwycenie PrintScreena bylo by mozliwe tylko gdy focus jest ustawiony na oknie ze strona, wystarczy przeniesc focus na inne okno (majac caly czas widoczna stronke) i zrobic screenshota - Mozesz wykonac screenshota bez naciskania klawisza PrintScreen - Mozesz wylaczyc JavaScript - Mozesz zapisac sobie strone na dysku (po co mi screeenshot) - Mozesz podejrzec strone z cache przegladarki - ...itd ![]() W skrocie: jesli wyslales niezabezpieczone dane userowi (pliki graficzne, zwykly tekst) to nie jestes w stanie zmusic go zeby sam sobie zabezpieczyl przed soba te dane ![]() Ale za pomoca JS mozna uruchamiac wybrana funkcje po nacisnieciu klawisza: (http://www.devshed.com/c/a/JavaScript/Understanding-The-JavaScript-Event-Model-part-2/5/) Ten post edytował dr_bonzo 2.01.2005, 01:42:55 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:44 |