![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym wstawić skrypt php w templatkę PrestaShop np. w header.tpl, wpisuje w nim W pliku załączanym jest dla testu echo "Tekst"; niestety się nie wykonuje. Czy da się jakoś załączyć plik? Pozdrawiam oraz liczę na szybką odpowiedź. Ten post edytował istrd 12.11.2012, 09:48:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można tak include_php.
Zastanów się jednak dobrze, czy nie lepiej rozwiązać tego inaczej, bo to IMO nie jest dobre rozwiązanie (abstrahując od jakości całego Smarty). Po co używać szablonów smarty i dodawać do nich pliki php? Ten post edytował ziqzaq 12.11.2012, 10:18:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można tak include_php. Zastanów się jednak dobrze, czy nie lepiej rozwiązać tego inaczej, bo to IMO nie jest dobre rozwiązanie (abstrahując od jakości całego Smarty). Po co używać szablonów smarty i dodawać do nich pliki php? Też nie działa. Chciałbym wstawić w takim razie napis do Header.tpl poprzez smarty. Tworzę zmienną {$moj_tekst} i teraz chcę przekazać tekst, tak aby wyświetlał się na każdej podstronie. W jakim pliku php umieścić przesyłanie przez $smarty->assign('moj_tekst','Jakiś tekst')? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Działa bo sam sprawdziłem.
2. Wersja prestashop? Prawdopodobnie wszystko to możesz zrobić w index.php. // Edyta: Poprawka do ostatniej uwagi: plik init.php lub rozszerzenie FrontControllera i dopisanie kodu do jego metody init(). Ten post edytował ziqzaq 12.11.2012, 11:38:50 |
|
|
![]()
|
|
1. Działa bo sam sprawdziłem. 2. Wersja prestashop? Prawdopodobnie wszystko to możesz zrobić w index.php. // Edyta: Poprawka do ostatniej uwagi: plik init.php lub rozszerzenie FrontControllera i dopisanie kodu do jego metody init(). Dzięki za odpowiedź, za jakiś czas przetestuje i dam znać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 05:45 |