![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2006 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy Smarty ma taka możliwość żeby powielać fragmenty kodu bez odczytywania wyników z bazy danych lub zmiennej utworzonej w php? Zaprezentuję na przykładzie o co mi chodzi. Czy istnieje jakaś funkcja Smarty która w prosty sposób obsługuje powtarzanie kodu? Lub czy funkcja cycle moze korzystac ze zmiennej zdefiniowanej bezposrednio w szablonie? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam manual:
http://smarty.php.net/manual/en/language.f...ion.section.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2006 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki son. Znalazłem to co chciałem ale nie do końca. Kod wygląda tak i ma generowac tabele o następującym schemacie:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kod taki jak jest teraz nie robi tego co powinien. Oczywiście jest on błędny, fragment: {$smarty.section.k1.index*$smarty.section.w1.index} generuje tabele z liczbami i schematem 1 2 3 2 4 6 3 6 9 Jak zrobić prawidłowy schemat? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:21 |