![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuje jaknajprostrzego frameworka (najlepiej MVC).
Chodzi tutaj o prosty, ale z mozliwoscia rozbudowania o plugin-y itp. -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem wielkim fanem Mojavi. Jest to bardzo dobry framework oparty na MVC.
Posiada bardzo wiele wbudwanych funkcji: - autoryzacja; - uprawnienia; - validatory; - ... i naprawde wiele fajnych rzeczy W zasadzie można na nim ad zaraz budować aplikacje. Sam napisałem już na nim wiele projektów. Niestety wadą tego frameworka, jest nienajlepsza dokumentacja, która jest w zasadzie odwrotnie proporcjonalna do jego świetności ![]() A od jakiegoś czas (awarie serwera), padło wiki i coięzko coś znaleść ![]() Na szcząście ma bardzo duże community i gogate forum, na którym jest bardzo dużo wiedzy. Polecam Mojavi 3.0 (pomimo że jest jeszcze w wersji DEV) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja odrazu zapytam... Mojavi z tego co sie orientuje jest pod 5kę... a cos pod staruszka (4 wersję php) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mojavi 2.0, które już od dawna jest skończone jest na php4.
Natomiast Mojavi 3.0 i planowane 4.0 jest tylko na php5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcecie coś bardzo prostego to Pinky
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 1 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam zabawe z frameworkami i chciałbym abyście mi jakiś polecili.
Troche czytałem o Seagullu i PRADO w php solutions, a o Seagullu mówili na phpcon 2004. Co polecacie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:11 |