![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%)
|
A ja nauczyć się PHP i trochę liznąć C++
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%)
|
Postanowienia na 2008:
Udało się wszystko oprócz ostatniego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Postanowienia na 2009
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
TODO 2009:
Ten post edytował Moli 2.01.2009, 11:36:45 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
TODO 2008
Cytat 1) prawo jazdy 2) mniej czasu przy kompie... 3) odpalić jeden serwis który mam w planach 4) dziewczyna... 5) wziąć się do nauki żeby mieć na koniec roku lepsze oceny 6) na maxa zabrać się za nauke angielskiego (matura tuż tuż) 7) więcej czasu dla znajomych, rodziny... innych rozrywek 8) koncert Iron Maiden (7 sierpnia biggrin.gif bilet już jest więc nie będzie raczej problemu) 9) wakacje w Hiszpanii (uzbierać troche kasy żeby się rodzicom dorzucić) 10) mniej alkocholu (tym bardziej że rok osiemnastek teraz będzie) Ad 1. w portfelu biggrin.gif Ad 2. Pozytywnie, ale to jeszcze nie jest to smile.gif Ad 3. Serwis wystartował i całkiem dobrze go wspominam (już nie mój).. Ale zarobiłem sporo kasy więc pozytywnie Ad 4. Pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie. Od 6 miesięcy jestem szczęśliwym NIE singlem. Ad 5. Lepsze są, ale to jeszcze nie to czego chciałem smile.gif Ad 6. I tu chyba największa klapa... Z moim językiem angielskim nie najlepiej Ad 7. Chyba OK Ad 8. Byłem biggrin.gif Było mega biggrin.gif Ad 9. Z Hiszpanii nic nie wyszło ale byłem w Bułgarii i Grecji więc jak najbardziej pozytywnie. Ad 10. Średnio... TODO 2009
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
TODO-a na 2008 nie było.
TODO na 2009: 1. większa efektywność (więcej kodu, a mniej przy kompie... bo niezdrowo) 2. więcej czasu dla znajomych (już dawno zauważyłem, że bez tego nie mam motywacji, morale spada, ale nie wcieliłem tego jeszcze w życie) 3. nauczyć się LD (coraz lepiej z tym mi idzie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) ) 4. napisać jak najszybciej wersję CMS-a, którą będzie można do czegokolwiek użyć 5. angola się poduczyć 6. zarobić trochę kasy 7. zacząć chodzić (samemu się nie chce, ale z kumplem, albo z bratem) na basen - mam pewną wadę od urodzenia, a przez kompa jest ona co raz bardziej irytująca. 8. żeby było lepiej niż w poprzednich latach 9. zrobić jakiś fajny portal, albo coś innego dla ludzi |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
TODO na 2009:
- być lepiej zorganizowanym i efektywniej wykorzystywać czas - dokończyć magisterkę i obronić ją - spędzać mniej czasu przed komputerem - zacząć regularnie uprawiać jakiś sport - pogłębić poziom znajomości php - przynajmniej rozpocząć naukę innego języka |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
No cóż. Plany jakie mam na 2009r. to dwie płaszczyzny. Plany zawodowe i osobiste. Z osobistych nie będę się tu uzewnętrzniał bo ... to moje osobiste sprawy. Dla własnej satysfakcji napiszę tylko, że chciałbym żeby moje małżeństwo trwało nadal w tej samej lub lepszej harmonii co trwa a ponadto może rok 2010r. uda się przywitać we troje a nie we dwoje.
Jeśli chodzi o plany zawodowe to cel jest jeden: po roku nauki mieć możliwość powrotu do zawodowego pisania w Javie. W tym celu chciałbym opanować przynajmniej dwa/trzy frameworki: JBoss Seam, Spring, Apache Tapestry, Apache Wicket. Odkurzyć i poszerzyć wiedzę o Hibernate i JPA. Za tym wszystkim idzie cała masa narzędzi, które już wykorzystywałem w pracy ale dość dawno, co zmusza mnie do odświeżenia i poszerzenia wiedzy kiedyś nabytej i nabyć nowej. Mam tu na myśli najprzeróżniejsze Maveny i Anty. Czyli tak naprawdę chciałbym za rok mieć w rękawie asa, który pozwoliłby mi zamienić PHP na Java Platform, Enterprise Edition. Mam też nadzieję, że PHP pozostanie na rok 2009r. tylko metodą na zdobycie wypłaty co miesiąc i przestanie mi poza tym zaprzątać głowę. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%)
|
Dla mnie priorytetem jest podpisanie umowy z firmą i zakończenie projektu oraz treningi.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
TODO 2010:
- zarejestrować działalność - zacząć i skończyć mój startup i znaleźć sponsora (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - wreszcie we wakacje pojechać w góry - zakończyć pozytywnie sprawę ubezwłasnowolnienia (ślub (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cel 1:
No cóż. Plany jakie mam na 2009r. to dwie płaszczyzny. Plany zawodowe i osobiste. Z osobistych nie będę się tu uzewnętrzniał bo ... to moje osobiste sprawy. Dla własnej satysfakcji napiszę tylko, że chciałbym żeby moje małżeństwo trwało nadal w tej samej lub lepszej harmonii co trwa a ponadto może rok 2010r. uda się przywitać we troje a nie we dwoje. Cel 2: Jeśli chodzi o plany zawodowe to cel jest jeden: po roku nauki mieć możliwość powrotu do zawodowego pisania w Javie. W tym celu chciałbym opanować przynajmniej dwa/trzy frameworki: JBoss Seam, Spring, Apache Tapestry, Apache Wicket. Odkurzyć i poszerzyć wiedzę o Hibernate i JPA. Za tym wszystkim idzie cała masa narzędzi, które już wykorzystywałem w pracy ale dość dawno, co zmusza mnie do odświeżenia i poszerzenia wiedzy kiedyś nabytej i nabyć nowej. Mam tu na myśli najprzeróżniejsze Maveny i Anty. Jeśli chodzi o 1. to spodziewamy się potomka. Urodzi się już w roku 2010 ale założenie uważam za spełnione. Jeśli chodzi o 2. to dokładnie w połowie roku zmieniłem pracę i zawodowo jestem ponownie programistą Javy. Wprawdzie poznałem trochę inny zestaw technologii ale rozwijam się w dobrym kierunki i to najważniejsze. Cele na 2010: 1. Na początek roku SCJP; 2. Zmiana pracy do końca pierwszego kwartału; 3. Urodzić zdrowego potomka (ode mnie to najmniej zależy ale ważny punkt roku 2010); 4. Wyjechać z Warszawy i wrócić na Lubelszczyznę; 5. (Zamienić Audicę na jakąś rodzinną bagażówkę?) 6. (Kupić nieruchomość?) Dzięki ~NuLL za to, że odświeżyłeś mi pamięć o tym wątku. Szczerze uradowałem się czytając swojego posta sprzed roku. Ten post edytował mike 31.12.2009, 15:20:32 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%)
|
Przejąć władze nad światem i zagrać w gumę z bratem pitem
|
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź |
Mnie jeden cel udało się zrealizować tuż przed rozpoczęciem 2010 roku (praca w jednej z najlepszych na łódzkim rynku firm zajmujących się tworzeniem aplikacji webowych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , nazwy nie podam, żeby nie było, że wazelina jestem; zaczynam od poniedziałku)
- ZCE - rzucenie fajek (dzisiaj otworzyłem ostatnią paczkę, zostało mi 17 sztuk (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) i ograniczenie kawy - poprawienie formy fizycznej, bo ostatnio czuję, że od siedzenia przed kompem strasznie osłabłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wam wszystkim życzę również wielu sukcesów osobistych i zawodowych w 2010 roku, przyszłym i obecnym Tatusiom (i Mamusiom, jest tu z nami jakaś Mamusia? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) wiele pociechy z potomków, jak najmniej zmartwień i problemów, no i zdrowia, bo to najważniejsze. ~mike, Twoja konsekwencja powinna być wzorem dla innych. Obym 31.12.2011 mógł zacytować siebie i z dumą pod spodem napisać, że mnie również się udało. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował blooregard 31.12.2009, 15:31:27 |
|
|
|
|
|
|
|
(i Mamusiom, jest tu z nami jakaś Mamusia? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) JoShiMaSpełnienia celów (nie marzeń :-) wszystkim życzę. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Ponoć z publicznych postanowień łatwiej się wywiązać, więc...
Z tych technicznych: - Java - douczyć się "do poziomu znajomości PHP" - napisać własnego klona TeeWorlds - Oracle, PL/SQL - Odciąć się w pełni od PHP - Odświeżyć nieco wiedzę jeżeli chodzi o HTML5, CSS3 - Zdać egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 5 Dołączył: 9.04.2008 Skąd: W-WA Ostrzeżenie: (0%)
|
Przegonić kolegów w trofeach na PS3 ;D
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%)
|
@mike - hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gratulacje za realizacje celow (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
@crozin - nie latwiej - sa raczej bardziej zoobowiazujuce... Cytat - wyprowadzka - mnie geekowate zycie - pracowac nad egoizmem - zaliczyc wszystkie polskie zawody w jezdzie szybkiej na rolkach - autko - urlop z prawdziwego zdarzenia ( Sardynia ? ) - sklejac modele - Ruby / Obj-C / Python ( jak sie naucze jednego bedzie dobrze ) - ale to tylko hobbystycznie - kupic i popisac cos na iPhone\'a - co by tu nie mowic - skonczyc programowac w PHP zawodowo i pomyslec o czyms innym 1. Wciaz mieszkam w domu, ale w 2010 sie uda 2. Jest 3. Jest lepiej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 4. Troche jezdzilem - ale slabo (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) 5. Auta brak... 6. Na Sardynii bylem 7. FAIL (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) 8. Rubyiego troche sie pouczylem. Obj-C raczej mi nie lezy... 9. iPhone mam - z programowanie patrzec wyzej 10. Z tym to rozny bywalo. Bylem bliski ale zostalo i nie jestem zly z tego powodu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A 2010 ? 1. Splacic dlugi i byc niezaleznym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2. Aby bylo mniej "nie da się", "nie chce mi się", "nie mam czasu" ( to ostatnie to bardziej z lenistwa sie mowi ... ) 3. Wyprowadzka - poraz ktory ja to pisze (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) 4. Firma - w styczniu składam wnioski hihi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , za rok chce napisac ze wciaz ja mam 5. Nauczyc dziewczyne webdeveloperki 6. Facebooka i inne zamienić na czytanie książek, sklejanie modeli, bieganie ... 7. Półmaraton 8. Poprawić życiówke w maratonie na wrotkach 9. Auto 10. Dwa tygodnie w Chorwacji - lub gdzies gdzie sa sie nurkowac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 11. Dowiedziec sie wiecej o winach 12. Aby za rok na loudthinking.pl bylo wiecej postow 13. Zawodowo - chce byc zadowolony z tego co robie i niezalezny finansowo 14. Projekt 365 15. Kurs tanca Troche tego duzo, ale bedzie wieksza mobilizacja aby 2010 byl sensowniejszy niz 2k9 Ten post edytował NuLL 31.12.2009, 17:10:26 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%)
|
Na 2k10:
Cytat Kupic karte SDHC 4-8gb na gry z psx na PDA (zrobione) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dokonczyc FW Napisac strone domowa Napisac Bloga Zdac prawko za 1 razem Zeby dobrze bylo z laska Zeby byla udana 18-stka w pl. Douczuc sie PHP Zeby dobrze poszlo w szkole Jak narazie mam taki piorytet pisane na szybko i pod wplywem %. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Więc według tego jakbym chciał to zrobić:
1. Pozbyć się grzechów... 2. Zdobyć kobietę 3. Ukończyć szkołę 4. Dokończyć budowę sklepu (PHP) I mniej przeklinać (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 5.01.2026 - 02:10 |