![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam dla Was drugą prace do oceny. To strona mojego "portfolio". W cudzysłowie portfolio, bo tak naprawdę nie mam żadnego portfolio - ciągle się uczę projektowania stron, a to kolejny projekt wykonany w ramach ćwiczeń. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jest jeden problem ze stopką... jak widzicie w podstronach, gdzie content jest mniejszy, stopka podsuwa się do góry. Jeśli użyję position relative/absolute to stopka będzie na dole, ale ciągle będzie na wierzchu, będzie widoczna zawsze a tego nie chcę. Jeśli ktoś zna rozwiązanie to będę wdzięczny. W tej pracy szczególnie zależy mi na ocenie typografii, bo to było najgorsze ostatnim razem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ta strona miała być z założenia: nowoczesna, prosta, estetyczna, czytelna. Zobacz portfolio Ten post edytował jacked 20.06.2011, 16:47:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Popracuj nad typografią.
Hint: CSS line-height |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kontakt, daje równej długość inputów, bo takie schodki nie ciekawie wyglądają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował IceManSpy 20.06.2011, 17:26:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Lorem ipsum dolor sit amet,..jest dobrze ale to "Zkontaktuj sie ze mna" wydaje się podejrzane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona główna - header + slider wygląda extra, potem tak jakby brakowało chęci (można to wywnioskować po wypluciu lorem..)? ale ten efekt slidera + efekt z 2 extra (IMG:style_emoticons/default/zakochany.gif)
dobra, wracając na ziemie. popraw całość nie sypiąc lorem, tylko przemyśl i dopracuj wszystkie detale i powinno być dobrze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to tylko moje prywatne zdanie, ale jeśli to ma być portofolio... wypadało by zrobić je samemu, a gotowy flash (który de facto jest tu główną atrakcją) jakoś nie bardzo mi mówi, że trafiłem do kogoś, kto ma duże umiejętności
Ten post edytował Daimos 20.06.2011, 19:21:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat marginesy, MARGINESY! A coś więcej, bo nie wiem o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat popraw całość nie sypiąc lorem, tylko przemyśl i dopracuj wszystkie detale i powinno być dobrze. heh, jak pisałem nie ma być to moja strona z portfolio bo... nie mam portfolio na razie. Stąd też "Lorem..." nie chcę umieszczać tam żadnej sensownej treści, bo to i tak strona-ćwiczenie. Moooże, kiedyś, jak już będę miał prace do portfolio(a wcześniej umiejętności żeby je zrobić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) to wykorzystam tę stronę. Ale wtedy chyba będę umiał zrobić lepszą... chociaż ta mi by wystarczyła... Cytat wypadało by zrobić je samemu, a gotowy flash (który de facto jest tu główną atrakcją) No tak, zgodzę się z Tobą, ale tej strony nie będę raczej używał(na razie). Ale z drugiej strony... widziałem wiele CU3ER-ów na stronach agencji informatycznych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Także myślę, że nie jest to tak wielkie "przestępstwo", nie jest też on główną atrakcją - jeśli miałbym do czegoś służyć w praktyce, to do pokazywania sloganów, wybranych prac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat A coś więcej, bo nie wiem o co chodzi Za mało "powietrza", wszystko jakby na kupie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, zgodzę się z Tobą, ale tej strony nie będę raczej używał(na razie). Ale z drugiej strony... widziałem wiele CU3ER-ów na stronach agencji informatycznych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Także myślę, że nie jest to tak wielkie "przestępstwo", nie jest też on główną atrakcją - jeśli miałbym do czegoś służyć w praktyce, to do pokazywania sloganów, wybranych prac. Nie patrz na gorszych i bez obrazy, ale rotator jest tutaj główną atrakcją, ponieważ odstaje od reszty, oprócz tego: - nieklikalne logo wprawia w zakłopotanie, mimo że kawałek dalej jest HOME - boksy z nagłówkiem Quickly mają tragiczne paddingi (a w ogóle je mają?). Oprócz tego zachwianie marginesów przez to, że są takie wyśrodkowane, a później szerszy tekst. Ogólnie typografia kuleje. - coś mi tutaj brakuje, nie wiem co (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może przez ten rotator właśnie, później jest takie wrażenie, jakby wiało nudą Poza tym wszystko jak dla mnie chyba jest ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Daimos 22.06.2011, 00:07:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pisze się "zkontaktu się", tylko skontaktuj się.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- W formularzu nie da się w polu "Wiadomość" wykorzystać całego pola, można pisać dopiero od połowy wysokości.
- Mógłbyś też ewentualnie rozważyć wstawienie przycisku "Wyślij". - O co chodzi w "Wpisz szukane słowo" w JS (zerknąłem w kod źródłowy) przy autouzupełnianiu pól w formularzu kontaktowym (możesz tam wrzucic placeholdera ewentualnie zamiast JS)? - Dużo literówek (w polskim tekście, po łacinie nie umiem, niestety), m.in. brak polskich znaków. - Walący po oczach flash na str głównej. - Pozwól też przemówić walidatorowi. Poza tym - design mi się podoba, szczególnie w "Portfolio" (podświetlane miniaturki - fajny pomysł). Ten post edytował Korab 27.06.2011, 13:33:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zkontaktuj? ke?
Brak polskich znaków. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 04:36 |