Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Portfolio
jacked

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, mam dla Was drugą prace do oceny. To strona mojego "portfolio". W cudzysłowie portfolio, bo tak naprawdę nie mam żadnego portfolio - ciągle się uczę projektowania stron, a to kolejny projekt wykonany w ramach ćwiczeń. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jest jeden problem ze stopką... jak widzicie w podstronach, gdzie content jest mniejszy, stopka podsuwa się do góry. Jeśli użyję position relative/absolute to stopka będzie na dole, ale ciągle będzie na wierzchu, będzie widoczna zawsze a tego nie chcę. Jeśli ktoś zna rozwiązanie to będę wdzięczny. W tej pracy szczególnie zależy mi na ocenie typografii, bo to było najgorsze ostatnim razem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ta strona miała być z założenia: nowoczesna, prosta, estetyczna, czytelna.
Zobacz portfolio

Ten post edytował jacked 20.06.2011, 16:47:45
Go to the top of the page
+Quote Post
konole

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Popracuj nad typografią.

Hint: CSS line-height
+Quote Post
IceManSpy

-----

W kontakt, daje równej długość inputów, bo takie schodki nie ciekawie wyglądają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował IceManSpy 20.06.2011, 17:26:36
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

• font u góry nie pasuje do reszty
  • marginesy, MARGINESY!
  • odwrotny kontrast+ duża ilość tekstu = policzek dla oczu
+Quote Post
kujawska

Ostrzeżenie: (50%)
XXX--

Lorem ipsum dolor sit amet,..jest dobrze ale to "Zkontaktuj sie ze mna" wydaje się podejrzane.
+Quote Post
r4xz

-----

strona główna - header + slider wygląda extra, potem tak jakby brakowało chęci (można to wywnioskować po wypluciu lorem..)? ale ten efekt slidera + efekt z 2 extra (IMG:style_emoticons/default/zakochany.gif)
dobra, wracając na ziemie. popraw całość nie sypiąc lorem, tylko przemyśl i dopracuj wszystkie detale i powinno być dobrze.
+Quote Post
Daimos

-----

Może to tylko moje prywatne zdanie, ale jeśli to ma być portofolio... wypadało by zrobić je samemu, a gotowy flash (który de facto jest tu główną atrakcją) jakoś nie bardzo mi mówi, że trafiłem do kogoś, kto ma duże umiejętności

Ten post edytował Daimos 20.06.2011, 19:21:28
+Quote Post
jacked

-----

Cytat
marginesy, MARGINESY!

A coś więcej, bo nie wiem o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Cytat
popraw całość nie sypiąc lorem, tylko przemyśl i dopracuj wszystkie detale i powinno być dobrze.

heh, jak pisałem nie ma być to moja strona z portfolio bo... nie mam portfolio na razie. Stąd też "Lorem..." nie chcę umieszczać tam żadnej sensownej treści, bo to i tak strona-ćwiczenie. Moooże, kiedyś, jak już będę miał prace do portfolio(a wcześniej umiejętności żeby je zrobić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) to wykorzystam tę stronę. Ale wtedy chyba będę umiał zrobić lepszą... chociaż ta mi by wystarczyła...

Cytat
wypadało by zrobić je samemu, a gotowy flash (który de facto jest tu główną atrakcją)

No tak, zgodzę się z Tobą, ale tej strony nie będę raczej używał(na razie). Ale z drugiej strony... widziałem wiele CU3ER-ów na stronach agencji informatycznych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Także myślę, że nie jest to tak wielkie "przestępstwo", nie jest też on główną atrakcją - jeśli miałbym do czegoś służyć w praktyce, to do pokazywania sloganów, wybranych prac.
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
A coś więcej, bo nie wiem o co chodzi

Za mało "powietrza", wszystko jakby na kupie...
+Quote Post
Daimos

-----

Cytat(jacked @ 20.06.2011, 20:45:36 ) *
No tak, zgodzę się z Tobą, ale tej strony nie będę raczej używał(na razie). Ale z drugiej strony... widziałem wiele CU3ER-ów na stronach agencji informatycznych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Także myślę, że nie jest to tak wielkie "przestępstwo", nie jest też on główną atrakcją - jeśli miałbym do czegoś służyć w praktyce, to do pokazywania sloganów, wybranych prac.

Nie patrz na gorszych i bez obrazy, ale rotator jest tutaj główną atrakcją, ponieważ odstaje od reszty, oprócz tego:
- nieklikalne logo wprawia w zakłopotanie, mimo że kawałek dalej jest HOME
- boksy z nagłówkiem Quickly mają tragiczne paddingi (a w ogóle je mają?). Oprócz tego zachwianie marginesów przez to, że są takie wyśrodkowane, a później szerszy tekst. Ogólnie typografia kuleje.
- coś mi tutaj brakuje, nie wiem co (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może przez ten rotator właśnie, później jest takie wrażenie, jakby wiało nudą
Poza tym wszystko jak dla mnie chyba jest ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Daimos 22.06.2011, 00:07:35
+Quote Post
Speedy

-----

Nie pisze się "zkontaktu się", tylko skontaktuj się.
+Quote Post
Korab

-----

- W formularzu nie da się w polu "Wiadomość" wykorzystać całego pola, można pisać dopiero od połowy wysokości.
- Mógłbyś też ewentualnie rozważyć wstawienie przycisku "Wyślij".
- O co chodzi w "Wpisz szukane słowo" w JS (zerknąłem w kod źródłowy) przy autouzupełnianiu pól w formularzu kontaktowym (możesz tam wrzucic placeholdera ewentualnie zamiast JS)?
- Dużo literówek (w polskim tekście, po łacinie nie umiem, niestety), m.in. brak polskich znaków.
- Walący po oczach flash na str głównej.
- Pozwól też przemówić walidatorowi.
Poza tym - design mi się podoba, szczególnie w "Portfolio" (podświetlane miniaturki - fajny pomysł).

Ten post edytował Korab 27.06.2011, 13:33:58
+Quote Post
Helid

-----

Zkontaktuj? ke?
Brak polskich znaków.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.09.2025 - 04:36