![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2012 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem, gdy chcę zrobić link do profilu użytkownika nie wiem jak rozdzielić linijkę. Chodzi mi o to, że teraz mam tak: w pliku content.php mam ustawione takie coś:
i gdy włączam tą strone to mi wczytuję stronę a chciał bym mieć tak a nie wiem jak to zrobić może ktoś wie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: skoro masz ustawione coś takiego:
to dlaczego chcesz wykonywać coś takiego: Kod <a href="index.php?view=profiles.php?uid=<?php echo $user['id']; ?> po drugie: link powinien wyglądać następująco: Kod <a href="index.php?view=profiles&uid=<?php echo $user['id']; ?> na tyle informacji ile podałeś mój post myślę, że wyczerpał temat ![]() już nie wspomnę nawet, że to co robisz jest niebezpieczne Ten post edytował jarmiar 3.06.2012, 01:08:29 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2012 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję link:
<a href="index.php?view=profiles&uid=<?php echo $user['id']; ?> Pomógł! A jeszcze jedno pytanie dlaczego jest niebezpiecznie to co robię? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Linkami możemy dowolnie "manipulować", a co za tym idzie podstawić cokolwiek w miejsce tego, co domyślnie zajmuje np. $user['id'];
|
|
|
![]()
|
|
A jak było by można zrobić aby to było bezpieczne?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład tak:
Ofc, nie używaj if'ów tyle co masz podstron jak już na sztywno to robisz stwórz array() z wszystkimi możliwymi wartościami i sprawdzaj czy w tablicy znajduje się aktualna wartość. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:40 |