![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Otóż mam tutaj program w języku C++, działa on na zasadzie, że mamy dwie tabele i wpisujemy dane z klawiatury do pierwszej tabeli, a potem do drugiej. Obie tabele są 6-elementowe. Pod koniec program sumuje nam liczby z obu tabel i wyświetla wynik. Potrzebuję taki sam program, tak żeby identycznie działał tylko napisany w języku PHP. Ja nie znam się na PHP chociaż słyszałem, że jest to prosty język. Czy ktoś byłby w stanie pomóc albo chociaż pokierować mnie jak mam dojść do celu? Byłbym bardzo wdzięczny.
![]() Tutaj jest treść programu w C++: #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int main() { int tablica[ 6 ]; for( int i = 0; i < 6; i++ ) { cout << "element" <<( i + 1 ) << ":"; cin >> tablica1[ i ]; } for( int i = 0; i < 6; i++ ) { cout << "element tablicy" << tablica1[ i ] << endl; } int tablica2[ 6 ]; for( int i = 0; i < 6; i++) { cout << "element" <<( i + 1 ) << ":"; cin >> tablica2[ i ]; } for( int i = 0; i < 6; i++ ) { cout << "element tablicy" << tablica2[ i ] << endl; } int suma[ 6 ]; for( int i = 0; i < 6; i++) { suma[ i ] = tablica1[ i ] + tablica2[ i ]; cout << "suma elementu tablicy" <<( i + 1 ) << "wynosi:" << suma[ i ] << endl; } getch(); return( 0 ); } Wybaczcie jeżeli post ten napisałem w złym temacie. Jestem tutaj nowy. Jeżeli robię coś nie tak to proszę mnie poprawiać i pouczać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 46 Dołączył: 10.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj do tego formularz z HTML i do tego musiałbyś się posłużyć manual'em PHP.
Wejście w PHP to tzw. input z HTML. Tablice w PHP tworzy się statycznie o ile się nie mylę. Pusta tablica w PHP wygląda tak:
To powinno Cię już nieco bardziej nakierunkować, ukierunkować:
Ten post edytował Neutral 23.11.2017, 17:37:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:53 |