![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie dwie pętle:
Ale chciałbym aby było można to zapisać w jednej pętli:
Ale nie wiem jak dodać do tablicy poprawnie elementy. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaka baza danych? użyj złączenia na stringach np postgress to => || , działa to tak że dajesz pole||' '||pole2 as pola.Masz nazwy pól ze spacją pośrodku.
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kożystam z bazy danych. Pobieram dane z pewnej strony. Tam na stronie jest kod:
Muszę wyciągnąć href oraz to co jest pomiędzy script. W dwóch odcielnych pętlach zrobiłem, ale chcę troszkę zoptymalizować i mięc to w jednej pętli. Jeżeli nie da razy to trudno. PS: wiem że mogę to zrobić wyrażeniami regularnymi, ale na razie powstrzymam się przed ich użyciem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wyrażenia regularne nie nadają się do parsowania kodu HTML.
2. W pętli dobierasz się do wszystkich elementów td.list_team, a następnie do elementu a oraz script względem aktualnie przetwarzanego elementu. 3. Pseudokod: Kod foreach(code->find("td.list_team") as td) {
href = td->find("a")[0]->getAttribute("href"); innerText = td->find("script")[0]->innerText; results[href] = innerText; } Ten post edytował Crozin 19.01.2012, 09:03:04 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki. Generowanie strony z 5s spadło do 0.4s.
![]() Może się komuś przyda.. zamiast: Kod href = td->find("a")[0]->getAttribute("href"); powinno być Kod href = td->find("a",0)->getAttribute("href");
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:54 |