![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem z zapytaniem sqla. Polega moj problem na tym, ze mam powiedzmy taka baze danych gdzie sa takie pola
NICK E-mail Tury ------------------------------ Test test 10 m m 10 I teraz chce wlozyc w te "kolumne" tury wartosc 9 ale tak zeby tabela wygladala tak o: NICK E-mail Tury ------------------------------ Test test 9 m m 10 Niestety nie wiem jakiego zapytania uzyc, co gorsza nawet nie wiem czy jest to mozliwe ![]() Kiedy wywoluje takie polecenie: insert into Daymio (tury) values($wiersz[0]). Gdzie Daymio to nazwa tabeli tury to ta kolumna a phpowa zmienna $wiersz[0] ma wartosc 9. Czy mozna tutaj uzywac jakis warunkow typu where NICK='Test' czy jakos tak? PROSZE O POMOC. Z gory dziekuje!!!! P.S po wywolaniu mojego zapytania baza danych wyglada tak: NICK E-mail Tury ------------------------------ Test test 10 m m 10 9 <------nowy rekord wprowadzony przez zapytanie. Ten post edytował Ertai 19.07.2004, 15:26:19 -------------------- "Was that it?" - Ertai
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o zapytaniu UPDATE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie juz wszystko jasne
![]() -------------------- "Was that it?" - Ertai
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A później w celu uzupełnienia wiedzy o REPLACE INTO
![]() -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:19 |