![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam portal postawiony na joomla 2.5 i chce go przenieść na VPS'a. Pliki i DB już przeniosłem.
Panel administratora odpala mi się normalnie natomiast po odpaleniu strony frontowej dostaję komunikat: "Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony" Dodatkowo w PA w informacjach o systemie w zakłądce prawa do katalogu, wszyskie katalogi mam oznaczone jako niezapisywalne mimo że na serwerze mam je ustawione na 755. Kiedy w pliku konfiguracyjny dla testu podam błędne hasło to DB to normalnie mi pokazuje na frontowej że błąd połącznie z DB. W czym może tkwić problem i jak go zlokalizować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w konfiguracji serwera ustawiono zbyt krótki timeout.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie jest to, bo błąd wyskakuje niemal natychmiastowo. Ale dla pewności timeout ustawiłem na 500 i to samo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jeśli otworzysz stronę inną (z frontu) niż startową, to się odpali ?
Może jakiś błąd w kompatybilności bazy danych jest i coś komponent wyrzuca błędem. Ewentualnie przejdź pod /administrator/index.php?option=com_installer&view=database kliknij "Napraw" i może ruszy. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 05:39 |