![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Ostatnio borykam się z dużym problemem związanym z nowym projektem. Mianowicie chodzi po pobieranie plików z hostuje.net poprzez bibliotekę CURL w PHP'ie. Kod roboczy aktualnie przedstawia się tak:
Wszystko działa pod warunkiem że najpierw wejdę ręcznie na link np: http://hostuje.net/file.php?id=ea2a6eebe59...53b5a14bfbf6397 i potem chcę pobrać ten sam plik przez mój skrypt to wszystko pójdzie bez problemu. Ale jeśli nie wejdę ręcznie w link do danego pliku to niestety ale skrypt wtedy zawodzi. Wydaje mi się że problem leży tutaj gdzieś po stronie sesji, borykał się ktoś z was kiedyś z podobnym problemem? -- Z góry dzięki za odp Ten post edytował japan13 15.09.2013, 20:35:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdź dokładnie jakie ciasteczka generuje strona
2. Sprawdź czy na stronie nie ma żądań ajaxowych 3. Sprawdź zmienną: $link_pobrania = "http://".$serw1[1][0]."/_tmp/id-".$id."-p-1.mp3"; (co zawiera dokładnie i czy będzie to poprawny adres) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Analizowałem je już od dłuższego czasu i wydaje mi się że po stronie ciasteczek wszystko jest ok.
2. Nie doszukałem się 3. Link wydaje się być ok, jeśli wejdę najpierw ręcznie na link z danym plikiem, a następnie na link ze zmiennej wszystko pobiera się bez najmniejszego problemu. Natomiast jeśli nie wejdę pobiera się plik ważący zaledwie 1kb. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj jeszcze ustawić CURLOPT_USERAGENT na jakieś normalne
Ew. sprawdź jakie headery wysyłasz przy wejściu i dostosować je w php Ten post edytował Pyton_000 17.09.2013, 20:58:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj to w 2 zapytaniu możliwe że po wejściu na strone link się aktywuje przez jakiś czas(może za pośrednictwem ajaxa czy coś, przeszukaj strone) uzyj var_dump na $serw $nazwa i tych innych zmiennych -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Witajcie,
Nadal nie dałem rady rozgryść tego tematu. Próbowałem już chyba wszystkiego, ale może ktoś z was ma jeszcze jakieś pomysły dlaczego dzieje się tak jak się dzieje? ![]() -- Pozdrawiam S.N Ma ktoś jakiś pomysł na rozgryzienie tego? ![]() Naprawdę nie macie żadnych pomysłów dlaczego to nie działa? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Natomiast jeśli nie wejdę pobiera się plik ważący zaledwie 1kb. Jak otworzysz ten plik w jakimś edytorze tekstowym to co tam pisze? Być może tam jest odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
Pusty jest :/
Witacie, Próbowałem już chyba wszystkiego ale nadal nic nie ruszuło do przodu, ktoś jeszcze jakiś pomysł ? ![]() -- Z góry dzięki za pomoc ![]() Odświeżam, nadal nic działającego nie wymyśliłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to nie jest rozwiązanie problemu... Ale jesli potrzebujesz to "na już, na teraz", to może przed wykonaniem kodu, wstaw niewidoczną ramkę, która załaduje tą strone u klienta, a następnie pobierz plik w php.
-------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 04:21 |