![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Planuje stworzenie skryptu wyszukiwarki. Za pomocą cURLA chciałbym pobrać wyniki z innych stron i wyświetleniu ich pod moją domeną zasada działania jak na pixy(dot)pl Czytałem jak za pomocą cURLA pobierać dane lecz nic mi z tego nie wychodzi. Czy mógłby mnie ktoś nakierować jak to zrobić aby wynik wpisywany w input pod moją domeną zwracał mi wyniki z szukaną frazą z innych wyszukiwarek ? (wyni w postaci całych stron z wyszukaną frazą) Dziękuje, Pozdrawiam Ten post edytował golini 18.03.2009, 16:40:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chodzi Ci o wyciąganie danych ze strony?
pcre" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual preg_match_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ereg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual eregi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Pozdrawiam, WebNuLL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie całkiem tak
Chcę to uprosić tak aby szukana fraza wpisywana w formularzu "wysyłała" się do innych wyszukiwarek a wynik zwracany był w postaci całych stron i wyświetlany Chce zeby zmienna $search wpisana w formularzu pod moją domeną zwracała mi wyniki z np. Kod http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...p;hs=wHy&q=[b]$search[/b]&btnG=Szukaj&lr= http://www.wrzuta.pl/search.php?type=a&words=[b]$search[/b]&header_search-submit.x=27&header_search-submit.y=8 Chce wyświetlić całe strony za pomocą zakładek i iframe pod formularzem Oczywiscie chce to rozbudować o rózne kategorie itp. Znalazłem prawie gotowy kod do pobierania wyników z google, tylko co dalej ? Jak je wywołać potrzebuje porady cURL nie jest moją najmocniejszą stroną ;p Kod function getGoogleResult($query) { if(empty($query)) { return false; } /* Jesli to nazwa domeny wraz z .net lub inna koncowka...*/ if (strpos($query, ".")){ $query = substr($query, 0, strpos($query, ".")); } $url = "http://www.google.com/search?num=1&q=".trim(urlencode($query)); $curl = curl_init($url); curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, false); curl_setopt($curl, CURLOPT_HTTPGET, true); curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, false); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); $curl_result = curl_exec($curl); curl_close($curl); if (preg_match('/(of about <b>([0-9,]+)</b>)/', $curl_result, $out)) { $res = $out[2]; return preg_replace('/,/', '', $res); } return false; } pobrane z http://angelo-hq.ovh.org/p/bd8ae.html jak to zrobić za pomocą fopen(); lub file_get_content(); ? Ten post edytował golini 18.03.2009, 19:51:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To nie możesz po prostu przekazać URL-i do ramek...? Trochę wynajdujesz koło na nowo i niepotrzebnie sobie wszystko zajeżdżasz.
No chyba, że chcesz jeszcze to przerabiać... |
|
|
![]()
|
|
Racja zostawie cURLA zrobie to tak :
Chcialbym to rozbudować o pare innych źródeł np youtube itp lecz nie wiem jak to poprawnie to zrobić, oraz chciałbym aby wyniki wyświetlane były w iframe (z kilku źródeł) Zasada działania jak na pixy(.)pl Pozdrawiam, Ten post edytował golini 19.03.2009, 13:30:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale po kiego grzyba tak...? Tu nie ma absolutnie żadnej potrzeby używania PHP, wystarczy Ci nawet sam JS. Tworzysz sobie ramki z jakimś skryptem zakładek, po co tak kombinować...?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:38 |