![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuje aplikacji pinezki ale takiej zeby wynik umieszczenia pinezek dał się odczytac w php w celu umieszczenia w bazie danych
zna ktos moze nazwe takiej aplikacji ? z gory dziekuje za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o jakich pinezkach mówimy?
Możę opisz dokłądniej to czego szukasz... -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o takie pinezki ze mozna przypiac na zdjeciu pinezke i opis np danej osoby znajdujacej sie na zdjeciu
chodzi o pinezki do zdjec |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nikt Ci tutaj gotowca nie napisze, ale pewnie to Ci może sporo ułatwić pracę:
http://jsfiddle.net/uKkRh/1/ Teraz jedynie zostaje Ci obrobienie wg własnych potrzeb i przesłanie danych dalej do bazy. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
a jak bym chcial zmienna x wyrzucic poza jquery tak zeby odczytac w php to jak to zrobic ? da sie wogole ?
|
|
|
![]()
|
|
Zmienne X i Y mozesz przesłać ajaxem do PHP:
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ Przy okazji przesyłasz id zdjęcia i już możesz wrzucić do bazy danych współrzędne klikniętego miejsca. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej poprzez AJAX
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Znalazlem taki kod na stronie ale cos mi nie chce dzialac wogole ? nie wie ktos czy on jest dobry ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj jakiś kurs jQuery + jakiś artykuł co to jest AJAX i jak z niego korzystać.
Na chwilę obecną nie masz pojęcia co to jest ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
jakos przegladalem kursy jquery i wogole nie traktuja one o przesylaniu zmiennej z jquery do php przy pomocy ajaxa (sa bardzo pobiezne) kod zas ktory wkleilem znalazlem na forum podobnym do naszego
co do kursu mam zamiar nawet przeczytac ksiazke o jquery (jeszcze nie wiem jaka ale cos znajde ![]() ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Ahh...
1. Włącz Google 2. Wpisz: jquery ajax kurs przesłanie zmiennych 3. Wejdź w pierwszy link: http://www.doman.art.pl/kursjs/kurs/jquery/jquery_ajax.html 4. Masz tam zapis zmiennych do bazy danych przez AJAX, czyli to co chcesz Powodzenia ![]() --edit-- Po co zaśmiecasz forum nowym tematem? http://forum.php.pl/index.php?showtopic=211042&hl= Ten post edytował kamil4u 11.01.2013, 20:40:30 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
mam juz taki kod
i w php
ale cos mi wogole nie chce dzialac nawet alert mi sie nie wyswietla ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że masz stworzoną bazę danych "ludzie"? Czy tylko skopiowałeś kod i liczysz na cud?
Na początek cały kod PHP zrób jako:
i zapisz w pliku: zapisz_do_bazy.php Później, jak Ci zadziała, przerabiaj kod dalej. --edit-- Jak nie zadziała, wrzuć wszystko na jakiś serwer Ten post edytował kamil4u 11.01.2013, 21:51:28 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
mam stworzona
![]() czy musi byc w oddzielnym ? poprosilem plik zapis.php aby zapisal do pliku baza.txt $_GET['nazwisko'] i oto wynik z pliku baza.txt ktory utworzyl zapis.php Bravo ![]() wszystko dziala tak jak chcialem przeszlismy z jquery do php ![]() Bravo Kamil4u wielkie dzieki dzieki Mokry |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:02 |