![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałbym się dowiedzieć jak najbardziej poprawnie powinno się 'echować' tabelki, formularze, javascript? Dotychczas spotkałem się z kilkoma sposobami, a ja chciałbym się dowiedzieć który jest najlepszy, a może jest jakiś lepszy od zaprezentowanych poniżej?:
1.
2. Przy okazji czy javascript można też 'echować' bo występują w nim i ' i "? Z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował maniek.a 11.01.2013, 17:04:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 8 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście uważam że drugi sposób
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście używam:
Już nie mówiąc o tym, że kod HTML jest średniej jakości (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dorzucę swoją wersje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@markonix spotkałem się z tym, że <?= na wielu hostingach nie działa. (short tags)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stosuję to samo co @markonix tylko że używam pełnej notacji <?php echo ... ;?>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@markonix spotkałem się z tym, że <?= na wielu hostingach nie działa. (short tags) Ja nigdy, ale jestem tego świadom, że może się tak zdarzyć. CodeIgniter, np. jeśli nie są włączone, zmienia je na zwykłe echo przed wysłaniem do serwera więc tu się o to nie trzeba martwić. W każdym razie nie stosowałbym jeżeli short tags byłyby jakimś przeżytkiem, sam je przestałem stosować dla kompatybilności ale można zauważyć, że w nowych wersjach PHP wraca do łask - ma być zawsze domyślnie włączone. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żadne w powyższych, nie mieszaj kodu html z php i na dodatek w kodzie HTML zpaytanie SQL (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Po to są systemy szablonów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2012 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze używam
echo(' ... '); oraz Echo(" ... "); Ten pierwszy np. do znaczników HTML a drugi do zmiennych itp. np.: <?php $w = world; echo('<div id="abc">'); echo("hello $w"); echo('</div>'); ?> Taki nawyk, nie wiem czemu ten sposób jest tak rzadko używany... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:55 |