![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-rid- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Chciałbym stworzyć takie coś:
jest strona, użytkownik klika na link i otwiera się kolejna podstrona (poprzez GET - index.php?id=cos), następnie klika na inny link na tej podstronie (index.php?id=cos&id2=tezcos). Jak takie coś stworzyć? Narazie mam takie coś:
|
|
|
--emes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
kurde, może jakiś przymulony mocno jestem, ale ni w ząb nie rouzmiem o co pytasz, a chciałbym Cię wesprzeć...
|
|
|
-tzn- |
![]()
|
Goście ![]() |
Patrz np. strona Kess Snug. Klikasz na porady, otwiera się nowa strona, a w pasku jest "?sid=10", następnie klikasz na jakąś poradę, np. "[PHP] Jak z dowolnej daty wydobyć dzień tygodnia?" i w pasku "?sid=10&pid=52".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przecież podany przez Ciebie kod właśnie realizuje to zadanie. W czym więc problem?
|
|
|
--emes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
głowy nie dam, ale ja bym to zrobił to tak, że miejsca których mają być czy to strona czy to menu, wstawiam zmienne. do tych zmiennych wstawiam string z htmlem odpowiedzialnym za daną część.
no i teraz, jeżeli zmienna $menu nie jest ustawiona, to daję domyśle, jeżeli jest, no to wstawiam wybrany element. podobnie robię w przypadku zawartości stron. generalnie zrobilbym switcha na $menu, natomiast w każdym z caseów switcha na to co ma być w stronie. czy switchem, czy ifem, to już dowolność. może nie być to optymalne rozwiązanie, ale akurat takie mi do głowy wpadło... |
|
|
-asfwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
Że jeżeli jestem np. na stronie artykuły, następnie wybieram artykuł i dzięki GET i include():
index.php?id=artykuly&art=ID_ARTYKULU i wtedy pojawia się treść artykułu. Patrz tutaj. Artykuł pojawia się na nowej stronie, a chciałbym aby pojawiał sie tam, gdze reszta (czyli np. o mnie, kontakt, newsy itp.). Daję kawałek listingu ze strony głównej:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:11 |