![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chce zainstalowac phpmyadmin na mojej stronie internetowej (na ovh.pl), mam plik Documentation ale nie rozumiem go. Mam tak skonfigurowane plik config.inc.php :
Nie wiem co moze byc zle... Wyskakuje mi okienko z logowaniem i wpisuje login i haslo z "controluser i controlpass", no i nic znow mi okno wyskakuje, a gdy w oknie wezme anuluj to pisze "Błędne pola użytkownik/hasło. Brak dostępu." na poczatku nie mialem $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'root'; $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = 'tu_mam_haslo'; tylko mialem $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root'; $cfg['Servers'][$i]['password'] = 'root'; Wiec jak uzupelnic Config.inc.php? Ten post edytował Vandzior 24.11.2008, 10:31:10 -------------------- Potrzebujesz pomocy? Umieść nowy temat, lub napisz do mnie na PW lub na moje GG:6347525. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zakładam, że nie masz dostępu do konta root'a dla MySQL na ovh.pl
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dac inna nazwe uzytkownika np. Vandzior i haslo np: haslo
![]() moj config.inc.php
tak jest dobrze? Ten post edytował Vandzior 24.11.2008, 12:44:16 -------------------- Potrzebujesz pomocy? Umieść nowy temat, lub napisz do mnie na PW lub na moje GG:6347525. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ovh.pl nie udostepnia phpmyadmin ?! Dobrze wpisałes adres? u mnie zamiast localhost musze wpisac sqlhosting5
--- Pierwsza pozycja w googlu, pelna dokuemntacja do w/w pliku i po PL. Dokumentacja phpmyadmin --- kiedyś chyba mialem podobny problem rozwiazalem go w taki sposob (co zreszta jest opisane w dokumentacji powyzej).
Ten post edytował suchy1 24.11.2008, 12:55:37 |
|
|
![]()
|
|
a ovh.pl nie udostepnia phpmyadmin ?! Dobrze wpisałes adres? u mnie zamiast localhost musze wpisac sqlhosting5
wlasnie nie wiem co tu wpisac, i nie wiem czy nie udostepnia phpmyadmin... --- Pierwsza pozycja w googlu, pelna dokuemntacja do w/w pliku i po PL. Dokumentacja phpmyadmin Nie rozumiem nic z tej dokumentacji robie to co pisze, ale nie wiem co wpisac w host, wiec wpisuje "localhost" no i robie reszte dobrze i wyswietla mi logowanie, no okno wyskakuje i pyta o login i haslo wiec wpisuje to co wpisalem w config.inc.php no i nie dziala ![]() --- kiedyś chyba mialem podobny problem rozwiazalem go w taki sposob (co zreszta jest opisane w dokumentacji powyzej).
probowalem i nie dziala... napisz caly config.inc.php to skopiuje i zobacze czy dziala... moja wersja phpmyadmin: phpMyAdmin-2.11.9.3-all-languages-utf-8-only -------------------- Potrzebujesz pomocy? Umieść nowy temat, lub napisz do mnie na PW lub na moje GG:6347525. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:08 |