![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem, a mianowicie chce wysyłać pocztę przez PHPmailer i o ile pojedynczy adres idzie to z pliku po pętli nic a nic poniżej ta nieszczęsna pętla
O co może chodzić, wczytywanie pliku działa bez niczego, nie mam juz pojęcia co może być |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego po tablicy file, leciesz pętla while()? a nie pętla foreach() ? Jest wygodniejsza.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak oddzielasz adresy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do{
kod ten (jestem na telefonie więc nie będę przepisywać go ;p) }while($j < 1000) Może tak ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam że adresy e-mail w pliku są jeden pod drugim. Ten post edytował szok 21.12.2012, 23:49:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ, że co skok pętli dodajesz nowy adres do tej samej instancji $mail.
PS. W ogóle co to za konstrukcja: ($j < 1000) Jesteś pewien, że tych adresów ZAWSZE będzie 1000? Przykład jak to powinno wyglądać:
Albo:
Ten post edytował Kofel 21.12.2012, 23:56:12 |
|
|
![]()
|
|
Zauważ, że co skok pętli dodajesz nowy adres do tej samej instancji $mail. PS. W ogóle co to za konstrukcja: ($j < 1000) Jesteś pewien, że tych adresów ZAWSZE będzie 1000? Przykład jak to powinno wyglądać:
Albo:
Nie koniecznie musi tworzyć nowy obiekt, zalezy z jakiego mailer krozysta, np w CI jak jest funkcja, to tworzysz jeden obiekt, i potem dodajesz adres, send i po kłopocie. Tak za każdym razem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie koniecznie musi tworzyć nowy obiekt, zalezy z jakiego mailer krozysta, np w CI jak jest funkcja, to tworzysz jeden obiekt, i potem dodajesz adres, send i po kłopocie. Tak za każdym razem. "Dodajesz" czy "ustalasz"? ![]() ![]() 1. a 2. a,b 3. a,b,c 4. a,b,c,d Nie wiem. Być może podana biblioteka PHPMailer jest tak głupia, że "AddAddress" ustala adres, a nie dodaje go do jakieś listy ![]() |
|
|
![]()
|
|
"Dodajesz" czy "ustalasz"? ![]() ![]() 1. a 2. a,b 3. a,b,c 4. a,b,c,d Nie wiem. Być może podana biblioteka PHPMailer jest tak głupia, że "AddAddress" ustala adres, a nie dodaje go do jakieś listy ![]() No może tak być ![]() Ale ... jest wywoływana metoda send(), czyli wysyła, i teraz pytanie brzmi czy po wykonaniu metody send() są czyszczone pola do wysyłki, czy by nie musiał uzyć jakieś metody typu $mal->clear(); czy coś, nie wiem jaka biblioteka została użyta. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No może tak być ![]() Ale ... jest wywoływana metoda send(), czyli wysyła, i teraz pytanie brzmi czy po wykonaniu metody send() są czyszczone pola do wysyłki, czy by nie musiał uzyć jakieś metody typu $mal->clear(); czy coś, nie wiem jaka biblioteka została użyta. Dlatego sobie autor niech kombinuje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:10 |