![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza, Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Szukam Parsera PHP. Jakiejś gotowej klasy która przeanalizuje mi wejściowego stringa który jest kodem php i wyświetli błędy jakie w nim występują. Pilne. Dziękuje:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Komenda
Kod php -l Poza tym http://pl.php.net/manual/en/function.php-check-syntax.php
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza, Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym że muszę zaimplementować Parser. Taki mam projekt na przedmiot "kompilatory". Ale jakoś żadnego z istniejących rozwiązań nie mogę ogarnąć(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym że muszę zaimplementować Parser. Taki mam projekt na przedmiot "kompilatory". Ale jakoś żadnego z istniejących rozwiązań nie mogę ogarnąć(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) To zmień kierunek skoro nie ogarniasz podstaw, szczególnie że powyżej masz rozwiązanie podane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jemu chodzi o coś innego. Szukała parsera konkretnego języka. ALe skoro tego nie umie to wybitnie spał na lekcjach. Przeczytanie kodu parsera nic mu nie da.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra już mam. Pakiet PHP_Parser z PEAR'a rozwiązał mój problem. I nie uważam że napisanie lub wygenerowanie Parsera jakiegoś języka jest podstawową umiejętnością.
Ten post edytował kafarek 16.09.2011, 14:03:17 |
|
|
![]()
|
|
@!*! po prostu źle Cię zrozumiał dlatego musimy mu wybaczyć(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:26 |