![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem poczatkujacy w php zaczalem pisac pewien skrypcik i przy probie uruchomienia go pokazyje mi sie taki komunikat: Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\apachefriends\xampp\htdocs\xampp\ankietka\admin\s.php on line 72 nie wiem co jest nie tak bo w kodzie nie ma linii 72! Bardzo prosil bym o pomoc w wyjasnieniu co jest nie tak jesli bedzie potrzeba podam caly kod tego skryptu.Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez zobaczenia kodu nie da się odpowiedzieć precyzyjnie na pytanie, ale jest kilka możliwości:
1. brak średnika kilka linijek wcześniej 2. źle sparowane klamry 3. źle sparowane nawiasy 4. źle sparowane cudzysłowy -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co mi się wydaje to masz gdzieś brak }
bez kodu nikt ci niepowie gdzie dokładnie masz błąd -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
oto kod:
Ten post edytował seaquest 20.12.2004, 17:32:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywscie ten post wyzej jest moj z roztargnienia sie pogubilem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak napisał ARJ - na końcu brakuje jednej klamry.
A na przyszłość wklejając takie rzeczy użyj BBCode. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
A dokladnie gdzie brakuje } ? czy sa jeszcze jakies inne bledy w tym kodzie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Cytat(dee @ 2004-12-20 12:00:11) A dokladnie gdzie brakuje } ? czy sa jeszcze jakies inne bledy w tym kodzie? Jakbyś miał wcięcia to byś bez problemu wiedział, gdzie nie ma klamry. Tak to nawet ja się nie rozczytam :]2. używaj bbcode 3. rób wcięcia w kodzie 4.
proponuje wersje skrócioną:
5. http://php.pl/index.php/phppl/artyku_y/dla...ch_programist_w 6.
7.
Ogólnie proponuje przeczytać ten art co link podałem wyżej ![]() Ten post edytował Olo 20.12.2004, 13:42:13 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzeki za pomoc ogolnie dziala oprocz funkcji zmien gdy robie edycje i zaczynam zmieniac dane to po nasicnieciu zmien nic sie nie dzieje, tzn nie wpisuje do bazy poprawionych danych nie wiem co zrobic przesylam kod tabeli z bazy i kod php jesli ktos moglby mi pdpowiedziec co jest zle bede bardzo wdzieczny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |