![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w temacie totalnie zielony robilem formularz do wysylania maili ze strony wg. wzorca i wszystko napisalem tak jak pokazali a tu blad: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/kubacci/ftp/contact.php on line 10 moj contact.php
Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował Kubacci 15.01.2008, 14:57:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chcesz uzyskiwać pomoc na tym forum, to przestrzegaj zasad...
1. przykładowy kod php zamykaj w znacznikach Kod [php]twoj kod...[/php] 2. zanim zadasz głupie pytanie, staraj się zrozumieć komunikat błędu... jesli słabo znasz angielski to wspomóż się googlami, wikipedią i internetowymi słownikami... 3. wtedy zrozumiesz ze komunikaz zaczynający się "syntax error, unexpected T_VARIABLE... " znaczy tyle, co "Błąd składni, nieoczekiwana zmienna..." 4. więc skoro zmienna na początku linijki nr 10 jest nieoczekiwana... to trzeba spojrzeć co się dzieje w cześniej... 5. i wtedy od razu zauważysz, że na końcu linijki nr 8, nie ma czego? średnika? i to chyba jest właśnie twój błąd składni (syntax error)... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
syntax error to już mógłbyś sam wyłapywać
![]() Błąd składni, czli brakuje gdzieś srednika, apostrofu etc.. Skoro od 10 linii jest cos nie tak, to znaczy, że nie zamknięto czegoś w poprzednim bloku, u Ciebie w 8 linii nie ma na końcu średnika. @nevt ach byłeś szybszy i dokładniejszy w opisie ;-) Ten post edytował vokiel 11.01.2008, 07:54:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chcesz uzyskiwać pomoc na tym forum, to przestrzegaj zasad... 1. przykładowy kod php zamykaj w znacznikach Kod [php]twoj kod...[/php] 2. zanim zadasz głupie pytanie, staraj się zrozumieć komunikat błędu... jesli słabo znasz angielski to wspomóż się googlami, wikipedią i internetowymi słownikami... 3. wtedy zrozumiesz ze komunikaz zaczynający się "syntax error, unexpected T_VARIABLE... " znaczy tyle, co "Błąd składni, nieoczekiwana zmienna..." 4. więc skoro zmienna na początku linijki nr 10 jest nieoczekiwana... to trzeba spojrzeć co się dzieje w cześniej... 5. i wtedy od razu zauważysz, że na końcu linijki nr 8, nie ma czego? średnika? i to chyba jest właśnie twój błąd składni (syntax error)... Ad.1 fakt, przepraszam Ad.2 Dla Ciebie glupie, dla mnie totalnie zielonego dosc rzeczowe. Szukalem w googlach i interii odpowiedz na swoje pytanie zanim poprosilem o pomoc, angielski znam doskonale, nie zmienia to faktu, ze nie mialem pojecia o co chodzi w skrypcie. Ad.3. Doskonale rozumiem znaczenie slow, ale co za tym idzie juz nie... Ad.4,5 Ok postraram sie poprawic Dziekuje za pomoc! Pozwole sobie zadac kolejne glupie pytanie jak mi nie wyjdzie ![]() Fakt, to bylo to. NIestety maile nie dochodza ze strony na moja skrzynke ![]() Gdyby to pomoglo: Przerabialem template i zgodnie z instrukcja umieszczona tutaj http://info.template-help.com/files/Flash/...t_form_work.swf napisalem skrypty. Jedyne co to zamiast "Your Phone" itp dalem "" bo na mojej stronie prostokaty do wypelniania sa od poczatku puste... Ten post edytował Kubacci 11.01.2008, 17:32:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i masz rację... podobno nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi
![]() a co do tego, że maile nie dochodzą.. widzę drobny błąd, ale nie wiem, czy to jest przyczyną, a teraz nie mogę tego sprawdzić... zamiast powinno być
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzilem z ta poprawka - niestety dalej nic
![]() Sprawdzalem czy na serwerze nie mam jakis ustawien typu blokowanie wiadomosci jako spam itp ale wszystko wyglada ok. Mail dziala na pewno. Sprawdzalem z innego konta - po kilku sekundach mail byl. Probowalem tez na adres na o2 - tez nie przechodza. Nie mam pomyslu co moge jeszcze zrobic - to na co wpadlem jako totalnie zielony to probowalem... ![]() Pomocy!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
może i masz rację... podobno nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi ![]() a co do tego, że maile nie dochodzą.. widzę drobny błąd, ale nie wiem, czy to jest przyczyną, a teraz nie mogę tego sprawdzić... zamiast powinno być
Pierwszy przykład był dobry. Jednak jest różnica między cudzysłowami, a apostrofami, powinno być tak:
|
|
|
![]()
|
|
Niestety to tez nie pomoglo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dać zamiast
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje bład wysylania. To cos na pewno Wam mowi
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj tak. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mail dziala na pewno. Sprawdzalem z innego konta - po kilku sekundach mail byl. - może na obecnym koncie mail() jest źle/nieskonfugurowane? ![]() Ten post edytował anonim1133 12.01.2008, 18:11:49 |
|
|
![]()
|
|
niestety nie pomoglo
![]() Panowie, macie jeszcze jakies inne pomysly?? |
|
|
![]()
|
|
A to napewno nie działa? -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
|
|
![]()
|
|
Calosc wyglada teraz tak i nie wysyla. Pokazuje sie blad oprocz oczywiscie tego komuniaktu ktory napisalem tymczasowo:
Ten post edytował Kubacci 15.01.2008, 11:52:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowe błędy. Ten post edytował potreb 15.01.2008, 11:55:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz po linijce:
skopiuj do notatnika to co wyświetli sie na stronie pozniej zamiast $recipient_mail wpisz $subject itd Wklej tutaj wszystko co wypisze z kazdej z 4 zmiennych. PS. edytuj 1 posta i wstaw Kod [php][/php]
Ten post edytował bemol 15.01.2008, 12:06:44 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
Jesli chodzi o ten adres to linijka w contact.php wyglada dokladnie tak:
$recipient_mail = "info@kubadesign.pl"; Nie wiem skad te czerwone dodatki ale zauwazylem ze pierwszego posta jak ujalem w [php][/php] to tez sie pojawily... Bemol, postaram sie wprowadzic te zmiany wieczorem i sprawdzic.Pozdrawiam Ten post edytował Kubacci 15.01.2008, 15:05:02 |
|
|
![]()
|
|
Nie masz wprowadzać zmian, tylko zrobić to co napisał bemol i wkleić nam co się wyświetla.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
|
|
![]()
|
|
Nie masz wprowadzać zmian, tylko zrobić to co napisał bemol i wkleić nam co się wyświetla. wiem wiem tylko musze w contact'cie ponanosic, o to mi chodzilo... Wypelnialem formularz nastepujaco: Twoje imie:Kuba Twoj adres email: kuba_sniec@o2.pl Temat wiadomosci: temat Tresc wiadomosci: tresc To co wyskoczylo: na $recipient_mail: NULL na $subject: string(21) "from kuba_sniec@o2.pl" na $content: string(169) " Imie: Kuba E-mail: kuba_sniec@o2.pl Temat: temat -------------------------------------------------------------------------------- tresc " na $headers: string(76) "From: Kuba Content-type: text/html; charset=iso-8859-2 " Dla mnie oczywiscie mowi to tyle ze nie dziala ![]() teraz moj contact.php wyglada nastepujaco:
Ten post edytował Kubacci 17.01.2008, 14:07:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 06:05 |