![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam maly problem posiadam adres zdjecia i chcialbym je zapisac na swoim serwerze np. w katalogu zdjecia jak powinien wygladac taki skrypt ?
myslalem o przerobieniu takiego skryptu ale gdzie wstawic tu adres do zdjecia ? przeciez najpierw musi zostac pobrane i przypisane do zmiennej ale jak to zrobić ?
Z gory dziekuje za pomoc -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakiś form w html'u w który władujesz plik i prześlesz do skryptu ?
coś w stylu: oczywiście + input -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogolnie chodzi mi o cos takiego mam jakis adres np. www.strona.pl/zdjecie.jpg
i chce zawartosc tego adresu (zdjecie) przypisac zmiennej a nastepnie wsadzic to na serwer np. za pomoca tej funkcji:
tylko jak zdjecie przypisac zmiennej ? -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tędy droga.
To musi być coś takiego: (testowane)
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
albo ja jestem idiota abo cos jest nie tak ;/
wstawilem twoj plik na serwer
zdjecie ani na serwerze nie zostalo zapisane ani nie bylo zadnej reacji jedynie wyswietlilo te dwie linijki kodu ktore dopisalem zapisywanie piku i bla... tak to jest jak sie w php nic nie pisalo prawie 2 lata ![]() natomiast wyciagajac sama funkcje i 2 zmienne wyrzucilo mi 2 bledy
-------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś pewien, że 'http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/i/o/Berlusconi_znow_formie_3799256.jpg' to indeks tablicy GET
![]() |
|
|
![]()
|
|
To co ja podałem w oryginalnej wersji w $_GET przyjmuje link
czyli jeżeli zapiszesz jako skypt.php to uruchamiasz tak: skypt.php?link=http://obrazki.pl/obrazek.jpg -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
dzięki panowie poprzypominałem sobie pare rzeczy i napisałe
![]()
jeszcze musiałem ustawić odpowiedni chmod pomysleć że tak proste rzeczy a można zapomnieć, czas robi swoje... Dzięki wszystki za pomoc !:blinksmiley: -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 09:56 |