![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej mam metodke : move_uploaded_file($_FILES['Filedata']['tmp_name'], $_POST['path'].$_FILES['Filedata']['name']);
i teraz za jej pomocą uploaduje plik na serwer przy użyciu flesza/swf : http://flash-db.com/Tutorials/upload/upFiles.php?page=1 i mam problem z polskimi znakami, zamienia mi je na krzaczki uploaduje plik : mój plik.jpg i na serwerze zapisuje go : mĂłj plik.jpg dlaczego? Błąd mam po stornie flesza czy move_uploaded_file() nie daje rady? -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm możliwe ze w nagłówkach flash wysyła nazwę pliku w jakimś dziwnym kodowaniu. Jakie kodowanie na serwerze masz ustawione? Serwer to windows? Jak sprawdziłeś z jaką nazwą zapisał się plik? Użyłeś total commandera czy konsoli?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Polskie znaki przy uploadzie konwertują się do takich i jedyną sensowną metodą jest konwersja nazwy pliku do pozbawionego ich, by nie wystąpiły problemy w przyszłości z brakiem możliwości skopiowania lub podejrzenia go.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbadałem dokładniej sprawę i oto wnioski
![]() ![]() To kod którym testowałem:
Ten post edytował piotrekkr 17.12.2009, 16:43:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbadałem dokładniej sprawę i oto wnioski ![]() ![]() Chyba jednak to nie to, w ustawieniach publikacji aplikacji mam UTF-8 ( 1.jpg ) i na stronie na ktorej dziala app tyez ma UTF-8 ( 2.jpg ) ![]() ![]() -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
Chyba się trochę nie zrozumieliśmy
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Chyba się trochę nie zrozumieliśmy ![]() ![]() ![]() Pokombinuje, dzięki za pomoc, EOT ![]() -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 05:20 |