![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Jestem początkującym, potrzebuję skrypt, który by uzupełniał i wysyłał formularz o danej godzinie, danym dniu tygodania i na danej stronie (np. 7:30 PM GMT, monday, www.przyklad.pl).Proszę o podobne przykłady, Lub napisanie jakich funkcji muszę użyć. z góry dziękuję pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cron (crontab) - do wywoływania skryptu o określonej godzinie
a do wysyłania formularza najlepiej użyć curla |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, a wiesz może jaką funkcję do uzupełnienia pól formularza ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pytania wnioskuję, że nie wiesz jak to działa. Nie ma czegoś takiego jak wypełnianie formularza. Dane z formularza są wysyłane metodą GET lub POST i trzeba ją zasymulować. Pobaw się tą wtyczką. Zobacz co jest wysyłane przez przeglądarkę w momencie wysyłania jakiegoś formularza.
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze pytanie, jak przez CURLOPT_POSTFIELDS nadać wartość dla inputa submit [metoda post] ? ("kliknąć button") ?
Odnośnie cron (crontab), masz może jakiś przykład tego, jak to wygląda, w manualu nie znalazłem tego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o cron to nie jest to funkcja php http://pl.wikipedia.org/wiki/Cron_(Unix)
np. w cpanelu http://www.siteground.com/tutorials/cpanel/cron_jobs.htm Ten post edytował sannin 27.01.2009, 16:12:37 |
|
|
![]()
|
|
Aha, tak podejrzewałem.
A co do tego submita mógłby mi ktoś wyjaśnić ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o to jak wysłać formularz?
Zobacz tutaj http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/php/b...http/formularze Ten post edytował sannin 27.01.2009, 16:29:38 |
|
|
![]()
|
|
Tak chodzi mi jak wysłać formularz.
mój kod wygląda tak(curl.php): CODE <? //plik - curl.php $c = curl_init(); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, '.../mailer.php'); curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'mail=123cx'); curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $page = curl_exec($c); curl_close($c); echo 'Wynik: '.$page; ?> curl.php ma wysyłac maila, za pomocą mailer.php, ale tego nie robi, importuję mailer.php i nic więcej, natomiast sam mailer.php tego maila wysyła, nie wiem w czym jest problem, proszę o pomoc. Ten post edytował specialized 27.01.2009, 16:56:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Podawaj PEŁNY adres, a nie do skryptu. Poza tym, używaj prawidłowego bbcode. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Mam podany poprawny adres... zmieniłem go bo nie chcę go publicznie pokazywać.
Proszę o konkretną pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat curl.php ma wysyłac maila, za pomocą mailer.php, ale tego nie robi, importuję mailer.php i nic więcej, natomiast sam mailer.php tego maila wysyła, nie wiem w czym jest problem, proszę o pomoc. Może pokaż kod z pliku mailer.php? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Warning: mail() [function.mail]: Mail limit reached. in .../mailer.php on line 18
To było moim problemem, wcześniej tego nie widziałem bo miałem @ przed mail, dzięki za pomoc. Szkoda ze yoyo, ogranicza sie do wysłania 5 maili. Ten post edytował specialized 28.01.2009, 23:29:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:26 |