![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem, mam skrypt który wyświetla formularz w zależności od listy zdarzeń
i teraz takie pytanie jak te wszystkie wartości przypisać do zmiennych w skrypcie który by je dodawał do bazy?? -------------------- www.samochodowyleasing.eu
www.samochodowykredyt.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wysłaniu formularza do skryptu przefiltruj sobie w skrypcie, w którym odbierasz dane tablicę $_POST lub $_GET w zależności jaką metodą wysyłasz formularz. Wartość zmiennej $ilosc możesz przesłać w hiddenie. I później (dla metody POST) można coś takiego:
Ten post edytował darko 25.12.2009, 15:08:06 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz nie bardzo wiem jak mam użyć tego co napisałeś, gdy skopiuje ten kod i zechce wypisać
echo "$zdarzenie[0]"; echo "$zdarzenie[1]"; to pierwsza linijka kodu nie działa a druga już tak. nie wiem jak sobie z tym poradzić. A czy potem można dodać tablicę do bazy?? -------------------- www.samochodowyleasing.eu
www.samochodowykredyt.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
for ($i; $i<$_POST["ilosc"]; $i++) { <--- dla wartości początkowej $i ustaw dokładnie tę samą wartość, od której zaczynasz generowanie elementów formularza (najlepiej i ją przesłać w ukrytym polu) 2. echo $zdarzenie[0]; echo $zdarzenie[1]; 3. zapis tablicy do bazy wiąże się z przejechaniem się po tablicy i doklejaniem jej kolejnych wartości do zapytania, np dla insertu:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 08:24 |